Tábor: Děti vysadí sazenice lesních stromků

15.10.2019 21:18

Už v pátek 18. října se městská společnost Správa lesů města Tábora (SLMT) připojí k sobotní celostátní kampani Lesů České republiky Den za obnovu lesa.

Tábor: Děti vysadí sazenice lesních stromků
Foto: mesto-tabor.cz
Popisek: Tábor

Důvodem pátečního připojení je, aby se do akce mohly zapojit školní třídy. Jak sdělil jednatel SLMT Stanislav Vyhnal, výsadba stromků ve spolupráci s dětmi se uskuteční na lesním majetku města Tábora.

„Chceme se zaměřit na malé děti a spolupráci se školami. Zúčastní se jí děti ze tříd, kde se v průběhu roku koná výuka lesní pedagogiky, kterou zajišťuje naše správa,“ uvedl jednatel SLMT Stanislav Vyhnal. Ten odhadl, že dětí přijde asi padesát.

Začátek (sraz zúčastněných) je v plánu v pátek 18. 10. 2019 u hájenky Nechyba v 8.30 hod. Tato hájenka se nachází na okraji stejnojmenného lesního komplexu u cesty ze Sezimova Ústí na Kozí Hrádek (cca 500 metrů za městem). Pod dohledem pracovníků SLMT budou děti sázet stovky sazenic lesních stromků do připravených jamek. Půjde převážně o listnáče a z jehličnanů o jedle. Odborný dozor nad akcí a její organizaci bude mít na starost lesník Tomáš Kalafut.

Na sobotní kampani Lesů ČR v lokalitě Smyslov se bude podílet i SLMT, a to poskytnutím kolového traktoru s vyvážecím vlekem pro ukázky lesnické mechanizace.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Na festivalu se spotřebovalo šest a půl tuny tvarůžků

10:23 Olomouc: Na festivalu se spotřebovalo šest a půl tuny tvarůžků

Olomouc provoněly tvarůžkové speciality. Festival byl rekordní co do počtu prodávajících i návštěvno…