Tábor: Město zlikvidovalo středisko péče o osoby bez přístřeší

18.05.2020 9:15

V minulých dnech byl zbourán stanový tábor na fotbalovém hřišti Viktoria, který vznikl 8. dubna 2020 z nařízení Vlády ČR a Jihočeského kraje jako systém péče o osoby bez přístřeší, jimž mohla být nařízena karanténa v době koronavirové pandemie.

Tábor: Město zlikvidovalo středisko péče o osoby bez přístřeší
Foto: visittabor.eu
Popisek: Město Tábor, pohled na Staré Město přes Jordán

Hasičský záchranný sbor složil dva stany pro muže a ženy, stan pro izolaci a stan jídelní a uvedl tréninkové hřiště areálu do původního stavu. Vše se stalo se souhlasem vedení Jihočeského kraje. V pohotovosti zůstávají podobná střediska v Č. Budějovicích a J. Hradci.

V Táboře nebyla umístěna žádná osoba, tudíž nebylo nutné stadion dezinfikovat.

Systém péče byl nařízen z důvodu naléhavého obecného zájmu a neodkladného odvrácení nebezpečí ohrožení životů, zdraví a majetku obyvatel Jihočeského kraje.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ústí nad Labem: Cyklobus z Labské stezky bude jezdit i tento rok

19:06 Ústí nad Labem: Cyklobus z Labské stezky bude jezdit i tento rok

Využijte možnost bezplatné přepravy z Labské stezky přes Klíši a Bukov na Severní Terasu.