Tábor: První část 2. etapy stavebních úprav Budějovické ulice pomalu končí

20.11.2019 18:55

V úterý 3. prosince stavební firma FIRESTA Fišer Brno ukončí zakázku Stavební úpravy Budějovické ulice (první část druhé etapy, jedná se o úsek od křižovatky s ulicí Bílkova po křižovatku s ulicí Havlíčkova).

Tábor: První část 2. etapy stavebních úprav Budějovické ulice pomalu končí
Foto: mesto-tabor.cz
Popisek: Tábor

Ve středu 4. prosince se uskuteční investorská přejímka stavby a do 8. prosince se bude pracovat na odstraňování případných závad z investorské přejímky. Na pondělí 9. prosince je v plánu kontrolní prohlídka, kterou provede speciální Stavební úřad - odbor dopravy. Pokud prohlídka dopadne dobře, je možné, že zkušební provoz začne už 9. 12. v odpoledních hodinách, či během dopoledne 10. 12. Každopádně před spuštěním zkušebního provozu musí nabýt jeho povolení právní moc. Jak zdůraznil Pavel Stolař z městského Odboru investic a strukturálních fondů, přesný termín zprůjezdnění Budějovické ulice nelze v tuto chvíli potvrdit. Aktuální informace se veřejnost dozví na oficiálním webu a facebooku města Tábora.

Zhotovitelská firma aktuálně v listopadu pracuje na betonovém podkladu pod asfaltovou komunikaci, pak bude následovat pokládka asfaltových vrstev, pokračují práce na chodnících, zadláždění, obrubnících či závlahovém systému pro budoucí stromy.

Část Budějovické ulice je uzavřena od 9. května 2019. Aktuální I. část 2. etapy stojí 29 580 178 Kč vč. DPH. Stavba je sdruženou investicí města Tábora, Vodárenské společnosti Táborsko, Technických služeb města Tábor, Správy a údržby silnic a firem E.ON, Nej.cz, inet4, T-Mobile a Cetin.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…