Tábor: Stavební úpravy Budějovické ulice pokračují

25.07.2019 21:49

Od 9. května letošního roku je uzavřena část Budějovické ulice v Táboře kvůli náročným stavebním úpravám. Jedná se o první část už druhé etapy rozsáhlé investice.

Tábor: Stavební úpravy Budějovické ulice pokračují
Foto: mkcr.cz
Popisek: Husitské muzeum Tábor

Od 9. května letošního roku je uzavřena část Budějovické ulice v Táboře kvůli náročným stavebním úpravám. Jedná se o první část už druhé etapy rozsáhlé investice, která aktuálně zahrnuje úsek od křižovatky s ulicí Bílkova po křižovatku s ulicí Havlíčkova. Stavba je sdruženou investicí Města Tábora, Vodárenské společnosti Táborsko (dále VST) a Správy a údržby silnic (dále SÚS). Dalšími šesti menšími investory se v půlce srpna stanou firmy E.ON, Nej.cz, inet4, T-Mobile, Cetin a Technické služby Tábora (dále TST).

Jak vysvětlil Pavel Stolař z městského Odboru investic a strukturálních fondů, takto náročná stavba je živým organismem, ale vše pokračuje podle dohodnutého harmonogramu. „Nezaznamenali jsme žádné zásadní zpoždění, a když se nějaké menší objeví, tak se rychle dožene,“ uvedl Pavel Stolař, který chválí vstřícnost zhotovitelské firmy FIRESTA Fišer, rekonstrukce, stavby a.s. z Brna. Termín dokončení prací se nemění, je v plánu do 3. prosince. Zprůjezdnění ulice pak nastane v půlce prosince.

Aktuálně je inkriminovaný úsek zcela uzavřen, v okolních ulicích vedou objízdné trasy. Jedinou výjimku má zdejší autoservis. Jeho zaměstnanci a zákazníci jezdí prostředkem rozkopané ulice.

Pracovalo se i v neděli

Firma FIRESTA Fišer, rekonstrukce, stavby a.s. se ústy svého stavbyvedoucího Ondřeje Halase ohradila vůči informaci, že se během uplynulého víkendu na stavbě nepracovalo. „Není to pravda. Nedělali jsme pomocí bagrů a další techniky, takže to mohlo působit, že tam nejsme, ale o víkendu včetně neděle jsme ručně začišťovali výkopy pro kanalizační přípojky do domů,“ uvedl stavbyvedoucí, který připomněl, že v červenci Tábor postihlo několik přívalových dešťů. Extrémní srážky investici komplikují. „Máme kolikrát výkopy hotové, ale po vydatném lijáku musíme začít s čištěním znovu,“ uvedl Ondřej Halas.

Aktuálně se stavební firma nejvíce zabývá kanalizačními přípojkami na severní straně, kde je složité přepojování na stávající přípojky z nemovitostí. Dále stavbaři dokončují vodovodní přípojky na jižní straně, které jsou zatím hotové asi z 80 procent.  

Stavební úpravy ulice Budějovická zahrnují:
- (za Město Tábor) komunikace bez horních obrusných asfaltových vrstev, chodníky, sadové úpravy, závlahy k sadovým úpravám, plynovod a přípojky k plynovodu;
- (za VST) vodovodní a kanalizační řady, vodovodní a kanalizační přípojky;
- (za SÚS) horní obrusné asfaltové vrstvy.

Ve čtvrtek 15. srpna se do stavby zapojí zmínění menší investoři. Firma E.ON vymění vysokonapěťový kabel a udělá přípojky do domů, firmy Nej.cz a inet4, T-mobile a Cetin položí svoje optické sítě a TST zajistí výstavbu nového veřejného osvětlení a semaforů.

Celková cena stavby za všechny investory za dva roky výstavby (tedy i za druhou část druhé etapy v příštím roce 2020) je 64 712 405 Kč vč. DPH, z toho město Tábor platí 31 565 235 Kč vč. DPH.

Samotná aktuální I. část 2. etapy stojí 29 580 178 Kč vč. DPH.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prostějov: Botanická zahrada se připravuje na oslavy

11:17 Prostějov: Botanická zahrada se připravuje na oslavy

V rámci příprav oslav 90. výročí založení Botanické zahrady Petra Albrechta v Prostějově, které se u…