Tradice Brněnských Vánoc: polévka pro vodicí psy

23.12.2011 9:12

Již potřetí se bude v pátek 23. prosince 2011 podávat charitativní polévka na náměstí Svobody. Výtěžek z této akce opět poputuje na zajištění části krmiva pro budoucího vodicího psa.

Tradice Brněnských Vánoc: polévka pro vodicí psy
Foto: Martin Šimák
Popisek: Pohled na Brno shora, letecký snímek

„Jsem rád, že díky pár „šufánkům“ polévky mají Brňané možnost o Vánocích přispět na výcvik štěněte, které bude jednou pro někoho nepostradatelné. Přece jen výcvik vodicího psa pro nevidomého člověka není vůbec levnou záležitostí, ale pro jeho budoucího pána bude tento chlupatý společník oporou a kamarádem na dlouhá léta. Při prvním podávání této vánoční polévky bylo vybráno přes čtyři a půl tisíce korun, v loňském roce již částka sahala k deseti tisícům korun, proto doufám, že se rostoucí trend letos opět zopakuje,“ uvedl náměstek primátora Oliver Pospíšil, který bude tuto polévku podávat v pátek 23. prosince od 12 do 14 hodin.

Budoucí vodicí pes bude opět pocházet z brněnské organizace Škola pro výcvik vodicích psů, kteří jsou určeni pro vedení nevidomých lidí. Všichni psi z této školy jsou po dvou měsících výcviku předáni do pečovatelských rodin, kde jsou dále vychováváni tak, aby zvládli všechny nástrahy při vedení nevidomého.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Brno.cz

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

Zisk

Tvrdíte, že na zisku není nic špatného. Neprotiřečíte si? Protože byla to vaše vláda, která zavedla daň z mimořádných zisků. Naopak jsem si nevšiml, že byste nějak zásadně odstranili všudypřítomnou byrokracii, což jste před volbami slibovali. A další dotaz. Existuje podle vás nějaká hranice, kdy je ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ostrava: Město hledá zhotovitele expozice tučňáků

22:09 Ostrava: Město hledá zhotovitele expozice tučňáků

Zhotovitele netypické, zato velmi atraktivní stavby hledá město Ostrava. Zoologická zahrada a botani…