Třebíč: Cestující městskou dopravou mohou využít novou aplikaci

11.10.2019 14:47

Město nechalo zpracovat mobilní aplikaci MAD Třebíč, určenou pro vizualizaci poloh vozidel veřejné dopravy, aktuální odjezdy, zpoždění, výluky a dopravní omezení. Aplikace v aktuálním čase sleduje průjezd spojů městských autobusů v Třebíči na mapovém podkladu, s možností filtrování podle čísla linek.

Třebíč: Cestující městskou dopravou mohou využít novou aplikaci
Foto: rep
Popisek: Třebíč

„Aplikace je uživatelsky velmi příjemná, jako mapový podklad slouží Google mapy, které každý velmi dobře zná, a jsou jednoduše srozumitelné. Pohybující se autobusy jsou barevně rozlišeny podle čísla linky, takže každý, kdo čeká dejme tomu na čtyřku, může v aplikaci hledat hnědou, a kdo čeká na pětku, hledá červenou,“ popsal aplikaci starosta města Pavel Pacal.

U každého spoje lze zobrazit fotku autobusu, SPZ i aktuální zpoždění. V mapě jsou zakreslené zastávky s proklikem na výpis nejbližších odjezdů spojů, včetně aktuálního zpoždění. U zastávek jsou uvedeny praktické informace o jejich vybavení například chytrou lavičkou nebo přístřeškem.

„Mapa obsahuje i aktuální dopravní situaci, to znamená výluky veřejné dopravy a různá dopravní omezení v Třebíči. Cestující tak získají kompletní přehled o stavu dopravy ve městě. A díky notifikacím se o všech aktualitách dozví téměř okamžitě,“ doplnil Pacal.

Pro turisty je v aplikaci k dispozici seznam turisticky významných míst ve městě s referencí na nejbližší zastávku a čísla linek, které ji obsluhují. Pomocí QR kódů lze okamžitě zobrazit odjezdy ze zastávky, na které se cestující nachází.

Aplikace MAD Třebíč je zdarma ke stažení pro OS Android v e-shopu Google play. Odkaz pro stažení aplikace bude také v říjnovém čísle Třebíčského zpravodaje.

QR kód pro stažení aplikace:

Třebíč QR kód

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

22:09 Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

Práce na rekonstrukci autobusového stanoviště pod Společenským domem se blíží k svému završení, auto…