Třebíč: Na webu města už nezjistíte, jestli jsou úředníci v práci

25.07.2018 16:49

Městský úřad v Třebíči přistoupil k vypnutí takzvané indikace přítomnosti úředníků na radnici. Na webu už nyní lidé nezjistí, zda je daný úředník v práci nebo ne.

Třebíč: Na webu města už nezjistíte, jestli jsou úředníci v práci
Foto: rep
Popisek: Třebíč

Radnice se pro tento krok rozhodla na základě doporučení Úřadu pro ochranu osobních údajů a následuje tak v Kraji Vysočina samotné hejtmanství (Krajský úřad Kraje Vysočina) nebo Městský úřad Žďár nad Sázavou.

Úřad pro ochranu osobních údajů (dále jen ÚOOÚ) ve svém doporučení říká, že k naplnění účelu informovanosti občanům je zcela dostačující informace o tom, které odbory a oddělení jsou kompetentní k vyřízení určitého typu podání nebo žádosti, naopak informace o přítomnosti konkrétních zaměstnanců jsou nadbytečné a představují nedůvodný zásah do práv a ochrany soukromí zaměstnanců.

„Je to škoda. Tahle služba umožňovala operativní kontakt občana s příslušným úředníkem. Občané si často jenom telefonicky zjišťují odpověď na jednoduchý dotaz. Když nyní neuvidí, kdo je na pracovišti, mnohdy se nedovolají. Nicméně doporučení Úřadu pro ochranu osobních údajů budeme respektovat,“ uvedl starosta města Pavel Janata.

„Také si myslím, že službu občané léta využívali. Proti ÚOOÚ ale jít nechceme a respektujeme platné předpisy,“ doplnil tajemník úřadu Vladimír Kazda.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Souhrnnou rozpočtovou rezervu města posílí 231 milionů korun

10:29 Hradec Králové: Souhrnnou rozpočtovou rezervu města posílí 231 milionů korun

Z loňského finančního vypořádání rozpočtu města má Hradec Králové přebytek volných zdrojů více než 2…