Třebíč: Pozemky pro výstavbu řadových domů půjdou do aukce

16.01.2019 7:34

Rada města doporučila zastupitelům, aby schválili prodej prvních pozemků v lokalitě Na Kopcích – západ, formou aukce, která se v Třebíči pro prodej pozemků osvědčila. Zastupitelé o prodeji budou rozhodovat na svém zasedání 31. ledna.

Třebíč: Pozemky pro výstavbu řadových domů půjdou do aukce
Foto: rep
Popisek: Třebíč

Aukce se bude konat 13. března, od začátku února budou vyvěšeny podmínky prodeje na úřední desce města.

„V této aukci se bude prodávat prvních sedm pozemků z celkových třiatřiceti v uvedené lokalitě,“ uvedl starosta Pavel Pacal. „Vzhledem k počtu zájemců o nahlédnutí do projektové dokumentace a reakcí lidí je o výstavbu v Třebíči zájem. Předpokládáme, že prodej dalších pozemků proběhne také v letošním roce a zájemci si tak budou moci zakoupit místo pro stavbu podle svých představ,“ doplnil Pacal.

Pro účast v aukci bude nutné složit finanční jistotu. Její výše a přesné podmínky pro složení budou společně se všemi ostatními informacemi zveřejněny na úřední desce. Vydražitel po uzavření kupní smlouvy a uhrazení kupní ceny obdrží také územní rozhodnutí, stavební povolení a projektovou dokumentaci ke stavbě.

Celá lokalita je zasíťovaná a veřejně přístupná. Případní zájemci mají možnost nahlédnout do projektové dokumentace na Městském úřadu v Třebíči, Odbor správy majetku a investic města. Kontaktní osoba: Bc. Pavlína Zerzánková, e-mail ZDE.

Lokalitou Na Kopcích však město s přípravou lokalit pro individuální výstavbu nekončí. V letošním roce začne výstavba dopravní a technické infrastruktury pro výstavbu 39 nových rodinných domů ve Vltavínské ulici.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

22:09 Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

Práce na rekonstrukci autobusového stanoviště pod Společenským domem se blíží k svému završení, auto…