Třebíč: Radnice umožní občanům rozhodnout o části městského rozpočtu

02.03.2019 18:01

Od 1. března mohou Třebíčané spolurozhodovat o využití části městského rozpočtu. Zastupitelé vyčlenili pro letošní rok částku 3,5 milionu korun, o jejímž využití rozhodnou občané v anketě na webu města www.trebic.cz.

Třebíč: Radnice umožní občanům rozhodnout o části městského rozpočtu
Foto: rep
Popisek: Třebíč

V letošním roce se jedná o pilotní projekt participativního rozpočtu, kde obyvatelé Třebíče budou moci ovlivnit to, jaké investiční projekty se v letošním roce zrealizují. Pro letošní rok je vybráno 12 projektů, které vybrali pracovníci městského úřadu na základě potřebnosti a podnětů ze strany veřejnosti.

„Jedná se o opravy komunikací v ulicích Lesní, Čelakovského, Bartošova nebo Bartuškova, opravy chodníků v ulicích M. Majerové a Hilbertova, rozšíření parkoviště v Revoluční ulici, opravy dětských hřišť v ulicích Kubišova, U Obůrky nebo na Týnské a opravy sportovních hřišť v Heyrovského ulici nebo v Račerovicích,“ popsal letošní možnosti participativního rozpočtu starosta města Pavel Pacal.

Pro příští rok už budou podněty a projekty podávat sami občané a to už od začátku letošního dubna. Veškeré informace, termíny a formuláře pro podávání svých návrhů najdou lidé, kteří mají zájem podílet se svým nápadem na rozvoji města, od 1. dubna 2019 na městských webových stránkách.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Frýdek-Místek: Ve městě začaly působit terapeutické skupiny pro mladé

16:14 Frýdek-Místek: Ve městě začaly působit terapeutické skupiny pro mladé

Duševní zdraví a osobní rozvoj mladé generace podporují nově otevřené tzv. terapeutické a seberozvoj…