Třebíč: Stavba mostu je za třetinou plánovaných prací

14.07.2019 15:03

Přesně podle časového harmonogramu probíhají práce na stavbě nového mostu u nemocnice v Třebíči.

Třebíč: Stavba mostu je za třetinou plánovaných prací
Foto: rep
Popisek: Třebíč

Stavbu za 40 miliónů korun zaplatí Kraj Vysočina ze svého rozpočtu. Hotová bude na konci letošní stavební sezóny. Současně stát prostřednictvím Ředitelství silnic a dálnic rekonstruuje rampy na ulici Sportovní a protihlukové stěny u nemocnice.

Podle informací Moniky Vavřínkové z Krajské správy a údržby silnic Kraje Vysočina jsou už provedeny nové krajní opěry, vč. drenáží a zásypů za opěrami, probíhá postupná betonáž nových pilířů, zřízení věžového jeřábu, budování podpěrných věží pro nosnou konstrukci mostovky.

S dalšími naplánovanými pracemi souvisí plánovaná výluka na železniční trati SŽDC, neboť bude probíhat montáž ocelových nosníků přes trať. Předběžně je avizován dvoudenní pracovní maraton v pátek a sobotu příští týden. Půjde však především o noční výluky resp. přestávky mezi jednotlivými jízdami vlakových souprav za účasti drážního dohledu s tím, že cestujících se tato opatření téměř nedotknou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tábor ošetřuje stromy na třídě 9. května pneumatickým rýčem

16:31 Tábor ošetřuje stromy na třídě 9. května pneumatickým rýčem

Na třídě 9. května provádějí zaměstnanci Technických služeb Tábor (TST) od 2. května 2024 ošetření k…