Třebíč: V Okružní ulici přibydou parkovací místa

23.05.2013 10:31

Regenerace veřejných prostranství přinese dopravní a estetická vylepšení.

Třebíč: V Okružní ulici přibydou parkovací místa
Foto: rep
Popisek: Třebíč

 

V sídlišti Za Rybníkem se v těchto týdnech naplno pracuje na další etapě regenerace veřejných prostranství. Přestavba zlepší především dopravní podmínky a estetiku prostředí.
 
Předmětem díla je Okružní ulice. Revitalizace její západní části proběhla v loňském roce. Teď se pracuje na východním úseku, který sahá zhruba od panelového domu číslo popisné 905 po zdravotní středisko. Podobně jako v případě předchozích akcí tohoto typu v Třebíči je i zde podstatou změn výrazné navýšení parkovacích míst a celková kultivace okolí. Kromě pokládky dlážděných a asfaltových povrchů chodníků, vozovek a parkovišť se nově zbudují kontejnerová stání a instaluje veřejné osvětlení. Důležitou novinkou bude také zavedení obousměrného provozu. 
 
Okružní ulice byla do nedávna po dopravní stránce jednou z nejproblematičtějších sídlištních lokalit v Třebíči. Osobní automobily, které parkovaly často živelně po obou stranách jednosměrné komunikace, působily problémy při průjezdu vozidel komunální techniky i záchranných složek. Konzultací s občany se radnici podařilo většinu palčivých problémů odstranit. „Sídliště Za Rybníkem patří v Třebíči k těm mladším. Odpovídá tomu i struktura obyvatel. S lidmi se nám při přípravě revitalizace domlouvalo vcelku dobře, změny přijímali většinou pozitivně,“ pochvaloval si spolupráci místostarosta Milan Zeibert, politický garant projektu.
 
Práce na východním úseku Okružní ulice by měly být hotové v srpnu letošního roku. Investiční náklady činí 13 milionů korun, ze kterých zaplatí město 4 miliony dotací z Ministerstva pro místní rozvoj. Na období od podzimu 2013 do jara 2014 plánuje radnice dokončit modernizaci Okružní ulice severním úsekem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: trebic.cz

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

22:09 Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

Práce na rekonstrukci autobusového stanoviště pod Společenským domem se blíží k svému završení, auto…