Třebíč: Žáci Obchodní akademie a Hotelové školy sbírali zkušenosti v zahraničí

21.11.2018 13:02

Možnost vycestovat za zahraničními zkušenostmi na pracovní stáže do Portugalska a Irska využilo v září letošního roku 22 žáků oborů Obchodní akademie, Cestovní ruch, Hotelnictví, Kadeřník a Reprodukční grafik na Obchodní akademii a Hotelové škole Třebíč.

Třebíč: Žáci Obchodní akademie a Hotelové školy sbírali zkušenosti v zahraničí
Foto: rep
Popisek: Třebíč

Poptávka značně převyšovala nabídku volných míst, a proto byli vybráni pouze ti, kteří ve svém oboru uspěli v hodnocení nejlépe. Žáci zároveň museli před odjezdem do zahraničí absolvovat přípravný kurz angličtiny. Zatímco na stáž do Irska vyjíždějí žáci opakovaně, do Portugalska zavítali úplně poprvé a s velkým očekáváním. Stáže pro žáky byly spolufinancovány z programu Erasmus+.

Hned druhý den po příletu do zahraničních destinací, byli žáci uvedeni do pracovních pozic podle svého oboru dle jednotek učení ECVET. Studenti Obchodní akademie pracovali v podnicích, kde zajišťovali různé administrativní činnosti, studenti Cestovního ruchu pracovali v cestovních kancelářích, kde vytvářeli letáky, zjišťovali informace o zadaných destinacích, komunikovali se zahraniční klientelou a zajišťovali letenky, studentky oboru Hotelnictví obsluhovaly hosty v restauraci nebo vykonávaly přípravné práce v kuchyni, student oboru Kadeřník pracoval v kadeřnické provozovně a studenti oboru Reprodukční grafik se seznámili s novými technologickými postupy a zařízeními v tiskárně. Na konci stáží obdrželi účastníci cenné „Osvědčení o absolvování praxe“ vydané v tamních podnicích a organizacích a dále „Europass“ v českém a anglickém jazyce.  Oba dokumenty budou velkým přínosem pro jejich další profesní či studijní život.

Ve svém volném čase měli stážisté možnost poznat místní kulturu a kuchyni, dozvěděli se spoustu informací o dané destinaci, měli možnost prohlédnout si pamětihodnosti v portugalském městě Braga nebo irském Dublinu a blízkém okolí. „Příjemným zážitkem byly také výlety k moři. Obě přijímající organizace se po celou dobu našeho pobytu o nás vzorně staraly a vše proběhlo na vysoké úrovni,“ uvedla Libuše Kolářová, ředitelka OA a HŠ Třebíč a dodává: „Pro naše studenty jsou stáže vždy velkou životní zkušeností, kde se učí nejen samostatnosti a zodpovědnosti, ale kde poznají i styl práce v zahraničí a získají nové poznatky ve svém oboru. V cizojazyčném prostředí jsou pak nuceni sami komunikovat, své znalosti anglického jazyka si ověřují v reálných situacích a současně si prohlubují své jazykové a odborné dovednosti v praxi.“

Stáže pro studenty byly spolufinancovány z programu Evropské unie  Erasmus+ prostřednictvím projektu č. 2017-1-CZ01-KA116-034738.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc vydává svou první bankovku, slavit bude i koncertem a přehlídkou kinematografie

10:23 Olomouc vydává svou první bankovku, slavit bude i koncertem a přehlídkou kinematografie

Hudbou, filmy, workshopy a diskusemi, ale také úplně prvním vydáním sběratelské eurobankovky oslaví …