Třeboň: Vodní prvek na předměstí Hliník

06.07.2020 6:32

Nedávno zrekonstruované prostranství před nákupním centrem Hliník zkrášluje a v horkých dnech zpříjemňuje vodní prvek. Tato technologie je nyní ve zkušebním provozu.

Třeboň: Vodní prvek na předměstí Hliník
Foto: Třeboň
Popisek: Třeboň

Je nutné doladit časování, změnu efektů a vychytat drobné chyby, které jsou s provozem podobně náročných systémů často spojené. Řídící jednotka je instalována v podzemní šachtě, která je umístěna zčásti pod záhonem nejblíže vodnímu prvku a zčásti pod dlažbou z mozaikových kostek a přilehlého asfaltového chodníku.

Voda v prvku cirkuluje v uzavřeném okruhu, což znamená, že voda napuštěná do akumulační nádrže je čerpadlem vytlačena k tryskám a následně se po dlažbě vrací zpět do akumulační nádrže. Samozřejmostí je zachycování hrubých nečistot a filtrace přes pískovou stanici. Zároveň je voda dezinfikována chlorováním a ultrafialovým zářením. Určitá část vody se vlivem vyšších teplot odpaří a automaticky se díky čidlům potřebný objem doplní.

S ohledem na informace bychom zároveň rádi uvedli na pravou míru šum, který jsme v posledních dnech zaznamenali. Údajně městská policie dohlíží, aby se kolem vodního prvku nepohybovaly žádné osoby. Toto tvrzení se nezakládá na pravdě. Vodní prvek je, krom zvlhčení horkých dní, určen především pro dovádění malých dětí a trysky jsou uzpůsobeny tomu, aby jejich hrátky vydržely. I toto je součástí zkušebního provozu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…