Třinec: Přijďte fandit závodníkům B7

29.08.2017 18:14

Již tuto sobotu bude areál NAPILE Ostravice hostit osmý ročník extrémního závodu Beskydská sedmička. Ten odstartuje v pátek 1. září ve 22.30 v Třinci. Závod nabízí extrémní přechod celých Beskyd z Třince do Frenštátu pod Radhoštěm přes sedm beskydských vrcholů – od Javorového až po Velký Javorník. Během soboty 2. září tak prostory areálu NAPILE Ostravice budou sloužit jako Fanzóna a odpočinková zóna s občerstvením a dalším zázemím pro více než 3000 závodníků tohoto náročného závodu.

Třinec: Přijďte fandit závodníkům B7
Foto: wikipedia
Popisek: Třinec

Areál ale nezapomíná ani na fanoušky závodu a další návštěvníky. Ti se mohou těšit na známou českou meteoroložku a milovnici hor Alenu Zárybnickou, která je bude během soboty závodem provázet, informovat o aktuálním dění a vývoji závodu. Moderátorka akce bude dělat se závodníky Beskydské sedmičky rozhovory a vše bude přenášeno na LED obrazovku v areálu NAPILE Ostravice. Během soboty zde bude fungovat i tzv. telemost s cílovým prostorem závodu ve Frenštátě pod Radhoštěm. Návštěvníci a odpočívající závodníci tak nepřijdou ani o aktuální dění v cílové stanici. Pro děti je připravený celodenní program! V areálu od pátku do neděle (1.-3. 9. a 8.-10. 9.) v době od 8:00 do 18:00 hodin bude fungovat ve zkušebním provozu pumptracková dráha. Takže nejen během závodu mohou návštěvníci a fanoušci také aktivně odpočívat. Na 16. září pak připravujeme slavnostní otevření pumptrackové dráhy. Podrobnosti připravujeme a budeme vás včas informovat!

Přijďte fandit závodníkům a povzbuzovat je! Přímo v areálu bývalé pily je zajištěno parkování pro osobní automobily. Snadno se sem lze dostat ale i vlakem. Areál NAPILE Ostravice se nachází přímo u konečné vlakové zastávky v obci Ostravice.

Areál NAPILE Ostravice je areál bývalé arcibiskupské pily v obci Ostravice v podhůří malebných Beskyd. Více než 100 let tvořil srdce obce a zaměstnával až 150 lidí. Současný vlastník areálu, společnost Ridera Reality, připravuje jeho rekultivaci, díky níž dojde k zásadní přeměně a oživení celého území bývalé pily. Do budoucna by se tato lokalita měla stát součástí obce, otevřít se lidem a být ku prospěchu nejen obyvatel obce Ostravice, ale i okolních měst a obcí. Již teď areál NAPILE Ostravice nabízí každý pátek až neděli zázemí pro turisty a cyklisty. Kromě občerstvení v nově postaveném bistru dle návrhu známého architekta Josefa Pleskota zde funguje cyklopoint s náhradními díly, cyklomateriálem, elektronabíječkami, montážními stojany, myčkou kol, ale i úschovnou batohů a tašek. V areálu NAPILE Ostravice se také konají zajímavé akce pro veřejnost a zejména pro rodiny s dětmi. V nejbližší době pro veřejnost připravujeme Jarmark regionálních značek (9. září 2017), o kterém vás budeme včas informovat. Nepřetržitě a zcela zdarma zde funguje také odstavná plocha pro osobní automobily.

Podrobnější informace k areálu NAPILE Ostravice naleznete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Ve městě se poprvé uskuteční festival kreativních nadšenců Maker Faire

16:31 Jihlava: Ve městě se poprvé uskuteční festival kreativních nadšenců Maker Faire

Světová přehlídka kreativity Maker Faire zavítá poprvé do Jihlavy. Jednodenní akce se uskuteční 20. …