Třinec: Ve městě můžete využít jedinečnou čtenářskou aplikaci

21.10.2020 18:55

Víte, že s výběrem kvalitních knížek může čtenářům poradit aplikace? Na konci roku 2019 vydala pracovní skupina čtenářská gramotnost, fungující v rámci projektu Místní akční plán II v ORP Třinec, nástěnný Čtenářský metr.

Třinec: Ve městě můžete využít jedinečnou čtenářskou aplikaci
Foto: archív autora
Popisek: Třinec

Ten má sloužit malým i velkým čtenářům jako seznam dobrých knih, které si určitě nesmí nechat ujít. Čtenářský metr nově funguje jako aplikace, kterou si děti i jejich rodiče mohou stáhnout do svých mobilních telefonů.

Papírová verze Čtenářského metru doporučovala pouze 80 knížek. Aplikace jich v době spuštění nabízela více než třikrát tolik a jejich počet se stále navyšuje.

Cílem aplikace je pomoc čtenářům zorientovat se v obrovském množství knih, které každoročně vychází. Podle témat a věku Čtenářský metr doporučuje uživatelům knihy přímo pro ně. O výběr kvalitních titulů napříč žánry se starají knihovníci a pedagogové.

Jakmile má uživatel knihu přečtenou, vyroste jeho postavička o jeden "čtemetr". Děti se pak mohou mezi sebou chlubit, o kolik už vyrostly a jak velcí jsou čtenáři. Aplikace je ke stažení zdarma pro mobilní telefony fungující na systémech Android nebo Apple iOS přes webové stránky ZDE.

Na tvorbě a realizaci myšlenky se díky podpoře Místního akční plán II v ORP Třinec podílela Knihovna Třinec, vývojářská agentura Devx a studio Blackfish. O vizuální stránku se postarala grafická dílna Uutěrky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bohumín letos vrátí nájemníkům rekordní sumu na přeplatcích

22:09 Bohumín letos vrátí nájemníkům rekordní sumu na přeplatcích

Dobrá zpráva pro peněženky téměř čtyř tisíc nájemníků městských bytů. Radnice jim vrátí rekordní pře…