Trutnov: Město pomůže profesionálním hasičům i Bojišti s.r.o.

17.09.2019 13:58

V pondělí se uskutečnilo letošní čtvrté jednání Zastupitelstva města Trutnova. To schválilo například smlouvu o převodu pozemku s budovou bývalé věznice v památkové zóně města či finanční pomoc profesionálním hasičům, kdy město přispěje částkou 400.000 Kč na opravu plochy před výjezdovými garážemi zbrojnice.

Trutnov: Město pomůže profesionálním hasičům i Bojišti s.r.o.
Foto: virtualczech.cz
Popisek: Náměstí v Trutnově

Na letošním čtvrtém zasedání zastupitelstva, které se uskutečnilo v pondělí 16. září, se projednávalo více než 30 bodů z programu. Jedním z nich bylo schválení dotace ve výši 400.000 Kč určené na rekonstrukci plochy před výjezdovými garážemi trutnovského pracoviště Hasičského záchranného sboru Královéhradeckého kraje. „Profesionální hasiči působí pro celý trutnovský okres. My jako město částečně zodpovídáme za bezpečnost našich obyvatel, tudíž považuji za moudré, pomoci profesionálním hasičům, aby měli dostačující zázemí,“ vysvětluje Ivan Adamec, starosta města Trutnova.

Dále trutnovští zastupitelé schválili poskytnutí návratné finanční výpomoci ve výši 800.000 Kč společnosti Bojiště s. r. o., která má v pronájmu areál Na Bojišti. „Rozjezd takového areálu není jednoduchý. Lidé jsou přehlceni akcemi, a navíc velký vliv na finanční výsledek má počasí. Myslím, že podpořit tento typ kultury je určitě na místě, takže proč nájemci nepomoci, když tím zajistíme širokou kulturní nabídku nejen obyvatelům Trutnova,“ říká trutnovský starosta.

Zastupitelstvo také vzalo na vědomí výpověď veřejnoprávní smlouvy uzavřené mezi městem Trutnov a městem Úpice o zajišťování výkonu městské policie. Od listopadu tak trutnovští strážníci již nebudou v Úpici působit. „Úpické zastupitelstvo se rozhodlo zřídit svou vlastní obecní policii. Rozhodně to nebudou mít lehké, ale přeji jim hodně štěstí při sestavování schopného a zodpovědného týmu,“ říká Radek Svoboda, ředitel Městské policie Trutnov.

Diskutovaným bodem byl také převod pozemku společně s budovou bývalé věznice v historickém centru města. Zastupitelé schválili znění smlouvy, kterou navrhl Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových. „Je úkolem zastupitelů města, aby pečovali o jeho vzhled, zvlášť když jde o historické centrum. Tato budova má svou historii a rádi bychom zde vybudovali něco smysluplného, co bude sloužit široké veřejnosti. Současné záměry využití budeme postupně zpřesňovat,“ říká Tomáš Eichler, místostarosta města Trutnova.

Další zasedání Zastupitelstva města Trutnova se uskuteční v úterý 10. prosince v 16:00 v malém sále Městského úřadu Trutnov.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Test směsného komunálního odpadu. Téměř polovinu objemu tvoří dále vytříditelné složky

7:37 Děčín: Test směsného komunálního odpadu. Téměř polovinu objemu tvoří dále vytříditelné složky

Po několika měsících provedlo město Děčín spolu s technickými službami další test kontejneru na směs…