Trutnov: Starostové chtějí zmírnit následky zprovoznění polské rychlostní silnice

14.07.2022 21:33 | Tisková zpráva

Dostavba a následné zprovoznění rychlostní silnice S3 v Polsku, vedoucí na české hranice, se nevyhnutelně blíží. Zvýšená frekvence dopravy tak bude mít vliv na situaci v obcích a městech, které leží na navazující silnici I/16. Jejich starostové se proto snaží zajistit opatření ke zmírnění dopadů.

Trutnov: Starostové chtějí zmírnit následky zprovoznění polské rychlostní silnice
Foto: Miloš Šálek
Popisek: Trutnov, Krakonošovo náměstí

Ve středu dopoledne se na Městském úřadě Trutnov uskutečnilo jednání v souvislosti s dostavbou polské rychlostní silnice, které iniciovalo město Trutnov. Účastnili se jej jak starostové Trutnova, Bernartic, Královce a místostarostka Zlaté Olešnice, tak zástupci Ředitelství silnic a dálnic ČR, Policie ČR a Královéhradeckého kraje. Výsledkem jednání je společná žádost starostů adresovaná krajskému úřadu, aby se na trase silnice I/16 od polských hranic směrem na Trutnov sjednotilo dopravní značení omezující vjezd nákladních vozidel o určité hmotnosti a délce.

„Opíráme se o studii, kterou zpracovalo ŘSD, a také o zpracování vlečných křivek v kritických směrových obloucích. Protože z obou dokumentů vyplývá, že komunikace jednoznačně není vhodná k tranzitní nákladní dopravě, věříme, že naše žádost bude kladně přijata. Můj optimismus se opírá i o předběžnou podporu Královéhradeckého kraje, kterou mi na společném jednání přislíbil hejtman Mgr. Martin Červíček,“ říká Michal Rosa, starosta města Trutnova.

Město Trutnov současně jedná s Policií ČR a starosty dotčených obcí o dalších možnostech, jak zvýšit bezpečnost na této komunikaci. Jednou z projednávaných variant je úsekové měření rychlosti projíždějících vozidel. Dalším krokem města je výstavba chodníku pro pěší podél ulice Polská, která bude zahájena ještě letos o prázdninách.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Lubomír Zaorálek byl položen dotaz

Stejné mzdy za stejnou práci v celé Evropě

Zajímalo by mě, jak toho chcete docílit? A kde by třeba podniky nebo zaměstnavatelé na dorovnání mezd měli brát peníze?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Přesun pečovatelské služby pod sociální služby přinesl pozitivní změny

16:14 Kroměříž: Přesun pečovatelské služby pod sociální služby přinesl pozitivní změny

Pečovatelská služba Kroměříž je od letošního roku součástí příspěvkové organizace města Sociální slu…