Trutnov: Středisko volného času sbírá ocenění

23.11.2019 11:49

Trutnovské středisko volného času získává uznání po celé republice. Tuto středu vyhrálo v kategorii Děti a rodiče v rámci soutěže Komunální projekt roku 2019.

Trutnov: Středisko volného času sbírá ocenění
Foto: virtualczech.cz
Popisek: Náměstí v Trutnově

Komunální projekt roku je soutěž, která vybírá nejlepší realizovaný projekt na úrovni samosprávy. Každoročně ji vyhlašuje časopis Moderní obec pod záštitou ministryně pro místní rozvoj ČR. Trutnovská radnice do této soutěže přihlásila letos dokončenou rekonstrukci a dostavbu Střediska volného času, Trutnov, v areálu Na Nivách. „Středisko je unikátním projektem, který značně zlepšil zázemí pro volnočasové aktivity u nás v Trutnově. Věřili jsme, že v takovéto soutěži může být obstojným konkurentem, a proto jsme jej přihlásili,“ vysvětluje Ivan Adamec, starosta města Trutnova.

Ve středu 20. listopadu se v rezidenci primátora města Prahy uskutečnilo slavnostní vyhlášení 5. ročníku soutěže. Hodnotící porota vybírala vítězné projekty v celkem 9 kategoriích. Středisko volného času uspělo v kategorii Děti a rodiče. Cenu v podobě sošky srdce a šeku v hodnotě 20.000 korun osobně převzal starosta města Trutnova společně s místostarostou Tomášem Hendrychem. „Jsme moc rádi, že středisko cenu získalo. Pro nás byla účast na vyhlášení velkou inspirací, protože jsme měli možnost seznámit se s projekty v jiných, často mnohonásobně menších obcích,“ říká trutnovský starosta.

Nejde však o první cenu, kterou SVČ vybojovalo. „Komunální projekt roku je již druhým oceněním, které za středisko máme, což mě velmi těší. Je to důkaz, že se rekonstrukce povedla a dokáží ji ocenit i nestranní hodnotitelé,“ dodává Tomáš Hendrych, místostarosta města. V říjnu totiž vedení města převzalo Cenu předsedy Senátu Parlamentu ČR v rámci vyhlášení soutěže Stavba roku 2019.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…