Trutnov na podzim plánuje tři velké investice do dopravní infrastruktury

28.08.2021 13:53

Trutnovská radnice připravila na druhou polovinu letošního roku tři významné investice do dopravní infrastruktury. Všechny tři by měly být hotové ještě letos.

Trutnov na podzim plánuje tři velké investice do dopravní infrastruktury
Foto: Miloš Šálek
Popisek: Trutnov, Krakonošovo náměstí

Oprava povrchu komunikace v ul. Ivana Olbrachta

V současné době v ul. Ivana Olbrachta a na křižovatkách s ul. J. Wolkera a M. Majerové vyměňují inženýrské sítě společnosti VaK Trutnov, a. s., ČEZ Teplárenská, a. s., a GasNet, s. r. o. Jakmile skončí, zahájí svou etapu město Trutnov. „Navážeme na předešlé práce síťařů a kompletně opravíme povrch vozovky a chodníků v délce přibližně 130 metrů. Práce se neobejdou bez dopravních omezení, a proto prosíme řidiče, aby respektovali dopravní značení,“ říká k opravám David Jelínek, vedoucí Odboru rozvoje města MěÚ Trutnov. Opravu provede společnost Aquavit, s. r. o. Hotovo by mělo být nejdéle na počátku listopadu. Na nákladech ve výši 2,2 milionu korun se podílí město i správci inženýrských sítí.

Oprava autobusového zálivu na Šestidomí

Město Trutnov se chystá kompletně opravit autobusový záliv na Horské ulici naproti křižovatce s ul. Strojnická. Nově zde vybuduje oddělené stezky pro chodce a cyklisty. „Úpravou dojde ke zvýšení bezpečnosti pohybu chodců a cyklistů v prostoru autobusové zastávky a navazujícího přechodu pro chodce. Lidé při nástupu do autobusu již nebudou muset přecházet cyklostezku, jak tomu bylo doposud,“ popisuje chystané změny Ivan Adamec, starosta města Trutnova. Opravy provede společnost Repare Trutnov, s. r. o., za zhruba 2,2 milionu korun. Začít by měla v září. Během prací, které potrvají do listopadu, bude dočasně posunuta autobusová zastávka směrem blíže k centru města.

Oprava povrchu komunikace v ul. Železničářská

V ul. Železničářská chystá trutnovská radnice kompletní opravu povrchu vozovky a přilehlých chodníků v délce cca 340 metrů. Navazuje tak na loňskou opravu vodovodu a kanalizace společností VaK Trutnov, a. s. Práce začnou v září a skončit by měly do 15. listopadu. Akce je rozdělena do dvou etap. Během první bude úplně uzavřen úsek od ul. Československé armády po náměstí Horníků. Během druhé etapy musejí řidiči počítat s kompletní uzavírkou v úseku od náměstí Horníků po ul. Strojnická. Akce, kterou provádí Matex HK, s. r. o., vyjde na 4,6 milionu korun, část zaplatí společnost VaK Trutnov, a. s, a část město Trutnov.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Projekt parkovacího domu v Růžovce je pozastaven

20:27 Litoměřice: Projekt parkovacího domu v Růžovce je pozastaven

Přísné podmínky dotačního programu pozastavují v tuto chvíli projekt výstavby parkovacího domu v uli…