Turnov: Máj na Valdštejně s hvězdným obsazením

26.04.2023 13:05 | Tisková zpráva

Hrad Valdštejn zve na pestrý kulturní program, probíhající na přelomu dubna a května. V sobotu 29. dubna bude přes hrad vést trasa oblíbené akce Český ráj dětem, kterou se tradičně zahajuje turistická sezóna v našem regionu (hrad bude otevřen od 9:00 hodin). V pondělí 1. května proběhne od 14:00 hodin již 21. ročník melodramu Máj na Valdštejně.

Turnov: Máj na Valdštejně s hvězdným obsazením
Foto: ceskolipsko.info
Popisek: Turnov

Zajímavá interpretace nejznámějšího díla Karla Hynka Máchy, pod taktovkou hudebního skladatele a režiséra Zdeňka Zahradníka, kombinuje mluvené slovo s hudbou. Samotný básník měl v 19. století na hrad zavítat, a to v rámci svých cest do nedalekých Krkonoš. Jeho podoba má být také údajně vtisknuta do malby malíře Františka Maška, zdobící dodnes kapličku sv. Jana Křtitele na prvním nádvoří, kde se představení odehrává.

Anketa

Má smysl demonstrovat proti vládě?

97%
3%
hlasovalo: 41735 lidí

Návštěvníci se mohou těšit na hvězdné obsazení, přičemž v hlavních rolích vystoupí herec Ernesto Čekan a herečka a moderátorka Gabriela Filippi. Ta rovněž zavzpomíná na pohádku Anička s lískovými oříšky, kterou na Valdštejně před třiceti lety natáčela. Shodou okolností uplyne i třicet let od natočení pohádky Nesmrtelná teta, ve které se objevil i nedaleký Kopicův statek.

Právě herec Ernesto Čekan (v Máji představující Viléma) si na statku v této pohádce zahrál. Akce Máj na Valdštejně je součástí projektu „Valdštejn slova a hudby“, který finančně podporuje Liberecký kraj. Věříme, že si lidé jaro na Valdštejně užijí. Od května bude hrad otevřen denně (9:30-16:30) mimo pondělí, přičemž o svátečních dnech 1. a 8. května bude otevřeno.

Více informací najdete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Varnsdorf nechá zateplit panelový dům v ulici Karolíny Světlé, práce začnou během léta

11:33 Varnsdorf nechá zateplit panelový dům v ulici Karolíny Světlé, práce začnou během léta

Šestnáct milionů korun má město připraveno v rozpočtu na zateplení panelového domu v ulici Karolíny …