Turnov: Vánoční trhy po šestadvacáté a kouzelně

14.12.2022 20:27 | Tisková zpráva

Z Vánočních řemeslnických trhů jste si opět mohli odnést něco z krásných výrobků, které tu byly ke koupi, a navrch trochu pravé adventní nálady. Na náměstí Českého ráje o ni o uplynulém víkendu nebyla nouze.

Turnov: Vánoční trhy po šestadvacáté a kouzelně
Foto: ceskolipsko.info
Popisek: Turnov

O kouzelné hudební zahájení Vánočních řemeslnických trhů se během pátečního dopoledne už tradičně starají turnovské školy. Také letos se jim vystoupení povedla a děti úsměv i vánoční náladu vyčarovaly nejen u svých rodičů či prarodičů, kteří zaplnili prostor před pódiem. Základní školy se na svých stáncích pochlubily také výrobky dětí a učitelů, bylo z čeho vybírat, podobně jako u stánků místních neziskových organizací.

Stánky řemeslníků nabízely nepřeberné množství výrobků a množství návštěvníků trhů, kteří si procházku kolem stánků s něčím dobrým na zub nebo k pití očividně užívali, svědčilo o tom, že i letos Muzeum Českého ráje odvedlo skvělou práci. Ostatně o turnovských řemeslnických trzích se dobře ví, že si drží vysokou úroveň.

Neméně příjemný byl výběr na pódiu, kde se vystřídali místní kapely i muzikanti regionu, po celé dva dny bylo co poslouchat. Hudební program tradičně završila Česká mše vánoční Jakuba Jana Ryby v podání Pěveckého sboru Antonín Dvořák a sólistů v doprovodu Orchestru přátel J. J. Ryby. Bez mše by trhy nebyly úplné a sníh, který před koncem vystoupení přišel, vlastně jen doladil atmosféru.

Pokud jste se chtěli na chvilinku ohřát a dopřát poutavý zážitek dětem, dveře Muzea Českého ráje byly otevřené. Odehrálo se zde několik divadelních představení nebo výtvarná dílna, kde vznikaly ty nejkrásnější - vlastnoručně vyrobené - vánoční ozdoby. Někteří z Vás se možná zastavili také u nádherného Bělohlávkova betlému, a pokud jste to nestihli, k vidění bude až do konce roku. Nebo jste se možná zastavili u Stromu splněných přání, kde je pro darování otevřeno až do 18. prosince.

Svůj stánek v pátek odpoledne otevřelo také vedení města, k dostání byl starostův svařák i čaj, a do pokladničky bylo možné přispět na malá přání osamělých seniorů. I letos se vybrala pěkná částka více než 3 tisíc korun, která bude použita třeba knihy, deku nebo pořízení masážního přístroje. Děkujeme všem, kdo se na chvíli zastavili a přispěli.

Poděkování patří všem organizátorům akce – Kulturnímu centru Turnov, Muzeu Českého ráje v Turnově, Technickým službám Turnov i Městské policii Turnov. V neposlední řadě Evě Kordové, která navzdory mrazivému počasí po celé dva dny provázela dění trhů svým slovem.

Přejeme Vám krásný adventní čas a poklidné vánoční svátky.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

MUDr. Ivan David, CSc. byl položen dotaz

členství v EU

Dobrý den, jestli vás chápu dobře, tak jste před 20 lety byl pro vstup do EU, ale teď z ní chcete vystoupit. Co vás nejvíc zklamalo? A jestli tehdy byl podle vás náš vstup do EU nevyhnutelný, není i teď naše setrvání v ní nevyhnutelné? Protože EU asi ještě min nějaký čas existovat bude, a otázkou je...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Varnsdorf: Další tři miliony korun. Červený kostel dostane novou podlahu

13:37 Varnsdorf: Další tři miliony korun. Červený kostel dostane novou podlahu

Památkově chráněný novogotický kostel, jemuž se podle barvy cihel říká červený, prochází v těchto dn…