Turnov se připojí k akci Den Země

06.04.2015 6:31

Duben - měsíc pro planetu Zemi láká na mnoho zajímavých akcí. Nenechte si žádnou ujít. Zapojit se můžete například do akce "Ukliďme Česko".

Turnov se připojí k akci Den Země
Foto: ceskolipsko.info
Popisek: Turnov

Den Země je den věnovaný Zemi, který se každoročně koná 22. dubna. V moderním pojetí jde o ekologicky motivovaný svátek, upozorňující lidi na dopady ničení životního prostředí, a rozvíjející diskuzi o možných cestách řešení. První Den Země byl slaven v San Francisku. Kampaň s tímto svátkem spojená si kladla za cíl přenést otázku ekologie do politických kruhů. Cílem bylo zvýšit energetickou účinnost, recyklovat odpadky a hledat obnovitelné zdroje energie. Tato akce měla velký ohlas zejména mezi studenty. OSN začalo tento svátek slavit o rok později (1971). V roce 1990 se k Americe připojil i zbytek světa a 22. duben se stal Mezinárodním dnem Země.

V letošním roce se Město Turnov připojuje k celorepublikové akci „Ukliďme Česko“. Tímto chceme oslovit občany z Turnova, kterým není lhostejné, v jakém prostředí žijí. V sobotu 18. 4. 2015 proběhne úklid černých skládek v prostoru lesů na Vesecku. Pokud máte zájem se k této akci připojit, kontaktujte odbor životního prostředí na tel. 481 366 160 (Ing. Sedláková) nebo z.sedlakova@mu.turnov.cz, abychom Vám sdělili podrobné informace o akci a zajistili vše potřebné pro všechny účastníky.

V týdnu od 20. do 24. dubna se zapojí turnovské základní i střední školy do každoročního úklidu. Společnými silami se pokusíme přírodu našeho města i okolí vyčistit od odpadků. Tím se pokusíme alespoň trochu přispět ke zlepšení stavu našeho životního prostředí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: turnov.cz

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Přerov: Seniory čeká sportovní klání, budou střílet na branku i jezdit na koloběžce

10:28 Přerov: Seniory čeká sportovní klání, budou střílet na branku i jezdit na koloběžce

Zasportovat si, poměřit síly se svými vrstevníky, zabavit se – a možná i vyhrát. To všechno má přiné…