Tvoříme Znojmo: Podívejte se na průběžné výsledky online hlasování

25.09.2018 10:02

Veřejnost už dva týdny hlasuje o realizaci návrhů v rámci participativního rozpočtování, projektu Tvoříme Znojmo. Vybírá z celkem 27 návrhů. V prvních dvou týdnech hlasování se zapojilo více než 1 300 respondentů, přičemž hlasovat lze až do neděle 7. října 2018.

Tvoříme Znojmo: Podívejte se na průběžné výsledky online hlasování
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

Do hlasování se prozatím zapojilo 1 339 respondentů, kteří udělili celkem 7 511 hlasů. V průběžném hlasování se na prvním místě za město Znojmo drží projekt Basketbalové hřiště pro veřejnost a z návrhů od občanů městských části má zatím nejvíce hlasů projekt Konice u Znojma – náves. Kompletní tabulku s prozatímními výsledky naleznete v příloze.

V rámci hlasování může každý udělit 5 kladných a 2 záporné hlasy. Po sečtení hlasů z offline hlasování na prezentaci projektů, jež proběhlo 4. září, a online hlasování, které probíhá až do avizovaného termínu 7. října, se vytvoří pořadí projektů, které určí, jaké projekty se ve Znojmě a v jeho městských částech budou v příštím roce realizovat. V prvním ročníku participativního rozpočtování jsou vyčleněny 3 miliony korun pro projekty v městských částech a 3 miliony korun pro město Znojmo.

Přímý odkaz na hlasování je ZDE. Hlasování bude probíhat až do 7. října.

PARTICIPATIVNÍ ROZPOČET – TVOŘÍME ZNOJMO
Participativní rozpočet funguje po celém světě a čím dál častěji jej používají i města v České republice. Jedná se o skvělou možnost, jak zapojit občany do rozhodování o dalším rozvoji města. Znojmo se do participativního rozpočtování díky projektu Tvoříme Znojmo zapojuje nyní poprvé. Princip je takový, že město uvolní část peněz z rozpočtu a obyvatelé vypracují a odevzdají projekty s návrhy, jak finanční obnos využít k vylepšení města. Své návrhy následně autoři projektu prezentují veřejnosti, která o nich hlasuje. Cílem není jen přerozdělit určité množství peněz, ale smyslem je vtáhnout veřejnost do dialogu o místě, kde žijí, ukázat jaké jsou možnosti obce a jak se mohou na tvoření města podílet. Na druhou stranu má participativní rozpočtování také naučit město, jak správně komunikovat a naslouchat občanům. Podrobnější informace naleznete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Náchod: Lampionový průvod s ohňostrojem

7:37 Náchod: Lampionový průvod s ohňostrojem

V rámci letošních oslav 770 let od první písemné zmínky o našem městě jsou pořádány akce v duchu OSL…