Týn nad Vltavou: Čihovice Fest představí místní umělce včetně lidí s postižením

02.09.2021 10:15

Již tento pátek a sobotu proběhne v Týně nad Vltavou hudebně-divadelní festival Čihovice Fest. Na festivalu se představí kapely z regionu, mezi nimi i „Živelná pohroma“ tvořená lidmi s postižením z Domova sv. Anežky.

Týn nad Vltavou: Čihovice Fest představí místní umělce včetně lidí s postižením
Foto: tnv.cz
Popisek: Týn nad Vltavou

Divadlo Víti Marčíka, kapely Epydemye a Závodní ovce, Divadlo Potulného čajovníka nebo skupina Budweis Drunken Bastards.

Anketa

Považujete kauzu Čapí hnízdo za vážnou záležitost?

13%
hlasovalo: 9661 lidí

To jsou jen některé z bodů programu festivalu, který proběhne v pátek a sobotu 3. a 4. září v Týně nad Vltavou. Společně ho pořádá Gymnázium Týn nad Vltavou a organizace Domov sv. Anežky, kde nacházejí pomocnou ruku lidé s postižením z Vltavotýnska.

Součástí akce bude i tradiční dožínková oslava spojená s průvodem a poděkováním za letošní úrodu, ale i typickými dožínkovými specialitami. Dožínky se v Čihovicích (místní část Týna nad Vltavou, kde sídlí Domov sv. Anežky a gymnázium) slaví tradičně už řadu let. Letos se místní rozhodli vynahradit si uplynulý rok, během kterého se s ohledem na covidovou situaci žádné akce nemohly konat – a výsledkem je dvoudenní festival. Pátek bude věnován oslavě dožínek, sobotní odpoledne se zaměří na mladší návštěvníky a jejich rodiče, večer pak bude ve znamení dobré hudby různých žánrů.

Na festivalu vystoupí hned několik kapel, které jsou propojeny s místem konání festivalu. Kapely Epydemye, Tak počkej nebo Infinity mají ve svých řadách absolventy vltavotýnského gymnázia, skupina Živelná pohroma je zase složená z lidí s postižením, kteří využívají služeb Domova sv. Anežky. Na programu se budou podílet i současní studenti gymnázia, postarají se například o stand-up show, charitativní bazárek nebo o vážně-nevážné věštění z karet. Lidé s postižením z Domova sv. Anežky zase předvedou svou šikovnost na jarmarku, kde nabídnou ke koupi keramiku, šité hračky či vlněné výrobky ze svých dílen.

Vstupné na celou akci je dobrovolné a bude využito na další rozvoj sociálních služeb pro osoby s postižením. Akce se koná s podporou města Týn nad Vltavou, společnosti ČEZ a Jihočeského kraje.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

bezpečnost EU

Z čeho jste nabyl dojmu, že EU zvládá řešit otázku bezpečnosti? Máte pocit, že si dokázala dobře poradit s migrační krizí, a že je připravena na tu další?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Unimo buňky do Těšnovic dodá firma ze Slovenska

16:14 Kroměříž: Unimo buňky do Těšnovic dodá firma ze Slovenska

Vítězné projekty loňského úvodního ročníku participativního rozpočtu nazvaného Vaše Kroměříž se blíž…