Uherské Hradiště: Další hřiště ve městě se dočkají výměny herních prvků

29.08.2021 9:37

Město Uherské Hradiště postupně modernizuje dětská hřiště. Dřevěné herní prvky na mnoha hřištích v Uherském Hradišti dosloužily, a proto je nahradí průlezky, houpačky a jiné atrakce s vysokou pevností a dlouhou trvanlivostí.

Uherské Hradiště: Další hřiště ve městě se dočkají výměny herních prvků
Foto: Uherské Hradiště
Popisek: Uherské Hradiště

V samotném závěru měsíce srpna město začíná s komplexní obnovou hřišť v Kunovském lese a v Jarošově Na Návsi, v září potom budou následovat hřiště na Sadové 1031, Na Rybníku, ve Staré Tenici a v Míkovicích.

Anketa

Doposud nejlepší nápad předvolební kampaně?

hlasovalo: 9718 lidí

Velká letošní revize dětských hřišť nepřinesla na začátku roku dobrou zprávu – desítky dřevěných herních prvků na dětských hřištích byly označeny jako nevyhovující a musely být odstraněny. Nyní je město postupně nahrazuje novými.

„Nejde jen o to, že technická a bezpečnostní kritéria revize jsou velmi přísná, ale je nutné si přiznat, že v první řadě jde o bezpečnost našich dětí. Životnost dřevných prvků je naplněna, některé již mají za sebou i více než 12 let. Dřevěné prvky degradují poměrně rychle a silně se na nich podepisují povětrnostní podmínky. Prvky, které neprošly revizí, postupně odstraňujeme a podle možností hřiště obnovujeme. Všechna hřiště ale nejde opravit najednou, proto prosíme občany o jistou míru trpělivosti,“ vysvětlil místostarosta města Čestmír Bouda.

Na konci srpna začíná město opravovat dětská hřiště V Kunovském lese a v Jarošově Na Návsi. Na tato hřiště budou použity prvky s použitím takových materiálů, které vyžadují minimální následnou údržbu.  Dětská hřiště budou pro všechny věkové skupiny dětí. Herní prvky budou odolné, bezpečné a velmi atraktivní.

V měsíci září potom město plánuje revitalizace dalších dětských hřišť, kde také dřevěné prvky již neodpovídají normám a jsou proto určené k likvidaci.

Při obnově vybavení hřišť by se na Sadové 1031 měla objevit nová sestava s houpačkami a se skluzavkou, kolotoč a kládová houpačka. Na Rybníku se děti mohu těšit na vysoký domeček s tubusovou skluzavkou, houpadla a kládovou houpačku. A ve Staré Tenici plánuje město velkou sestavu se skluzavkami a tunelem, dvojhoupačku s hnízdem, kládovou houpačku a jednotlivá houpadla.

„Dále potom budeme rozšiřovat dětské hřiště v Míkovicích U Přehrady. Na ploše přibude nová sestava se skluzavkami, trojhoupačka s hnízdem, kolotoč a work out sestava. Místní komise Míkovice na obnovu dětského hřiště s work out prvkem dala finanční příspěvek 800 tisíc korun,“ popsal dále místostarosta Bouda.

Hřiště v Kunovském lese a v Jarošově si vyžádají náklady 2,1 milionu korun, přičemž na financování hřiště v Jarošově se půl milionem korun podílí Místní komise Jarošov. Hřiště na Sadové 1031, Na Rybníku, ve Staré Tenici  a v Míkovicích budou stát celkem 3,1 milionu korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…