Ústí nad Labem: Dětem na Severní Terase slouží nový most

22.01.2019 16:31

Nový most, který spojuje dětský hrad a lanové centrum na dětském hřišti v Centrálním parku na Severní Terase byl v úterý otevřen.

Ústí nad Labem: Dětem na Severní Terase slouží nový most
Foto: mag-ul.cz
Popisek: Letecký pohled na město Ústí nad Labem

Po působivě vyhlížející lávce z kmenů, sítí, lan a dřevěných prken děti lehce překonají vzdálenost několika desítek metrů, která dělí obě největší atrakce hřiště. Pod dohledem primátora Petra Nedvědického lávku otevřeli starosta Severní Terasy Jaroslav Šimonovský a místostarosta Pavel Dufek. Oba hned provedli úspěšnou zatěžkávací zkoušku, což přihlížející děti z MŠ Větrná ocenily potleskem.

Nápad na propojení hradu a lanového centra vznikl vloni v létě, kdy se tehdejší primátorka Věra Nechybová s dalšími členy rady města přijela přesvědčit o postupu stavby hradu. Od zástupců stavební firmy se dozvěděla o možnosti postavit lanový most. „Byla jsem hned pro a nyní jsem ráda, že se tuto myšlenku podařilo realizovat. Vypadá to moc pěkně, přeji dětem, ať si tu užijí hodně zábavy,“ řekla Věra Nechybová při otevření lávky, na kterou město přispělo obvodu 300 000 korunami.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…