Ústí nad Labem: Město chce zvýšit bezpečnost v ulici Sociální péče

26.01.2023 9:15 | Tisková zpráva

Ústí nad Labem má v plánu zlepšit bezpečnost dopravy v ulici Sociální péče. Odhadované náklady činí 120 milionů korun, většinu by však mohla pokrýt dotace od Ministerstva pro místní rozvoj.

Ústí nad Labem: Město chce zvýšit bezpečnost v ulici Sociální péče
Foto: mag-ul.cz
Popisek: Letecký pohled na město Ústí nad Labem

Radní vzali na vědomí informace o výzvě č. 53 – Infrastruktura pro bezpečnou nemotorovou dopravu vyhlášenou prostřednictvím Integrovaného regionálního operačního programu 2021–2027 Ministerstva pro místní rozvoj ČR a schválili podání žádosti o dotaci na projekt Ústí nad Labem, ulice Sociální péče – zvýšení bezpečnosti / SSZ Bělehradská v rámci této výzvy.

Anketa

Kdo víc rozděluje společnost?

hlasovalo: 42148 lidí

Projekt řeší zejména problematiku bezpečnosti chodců zřízením světelně řízených přechodů pro chodce, úpravou světelné signalizace, zastávek MHD či přechodů pro chodce na ulici Sociální péče v místní části Severní Terasa a zřízení světelně řízené křižovatky Bělehradská x Malátova, taktéž v místní části Severní Terasa. V této oblasti dochází k vysoké koncentraci lidí s ohledem na přítomnost krajské nemocnice, středních škol a zároveň s ohledem na skutečnost, že zde silniční provoz probíhá na čtyřproudých komunikacích.

Předpokládané náklady jsou 120 000 000 korun, předpokládaná dotace 90 053 453 korun. Projekt bude realizován Odborem dopravy a majetku, finanční prostředky na tento projekt budou čerpány během roku 2023 a 2024.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Náchod: Lampionový průvod s ohňostrojem

7:37 Náchod: Lampionový průvod s ohňostrojem

V rámci letošních oslav 770 let od první písemné zmínky o našem městě jsou pořádány akce v duchu OSL…