Ústí nad Labem: Nový komiks přiblíží historii bývalé továrny na gramofonové desky

22.12.2023 19:06 | Tisková zpráva

Statutární město Ústí nad Labem vydalo ve spolupráci s Univerzitou J. E. Purkyně komiks s názvem Dějiny bývalé gramofonové továrny, který zavede čtenáře do světa průmyslového dědictví města, spojeného s výrobou gramofonových desek.

Ústí nad Labem: Nový komiks přiblíží historii bývalé továrny na gramofonové desky
Foto: mag-ul.cz
Popisek: Letecký pohled na město Ústí nad Labem

Tento nový produkt tak vytváří zábavný a atraktivní způsob, jak oslovit občany, turisty a potenciální návštěvníky města a představit jim neotřelým způsobem tuto zajímavou část historie.

Anketa

Vadí vám chování Andreje Babiše v TV debatách a v Poslanecké sněmovně?

8%
90%
hlasovalo: 43745 lidí

Komiks nabízí čtenářům, kromě seznámení s příběhem majitelů i samotné továrny, také jedinečné grafické zpracování, jehož autorkou je absolventka Fakulty umění a designu UJEP Kseniia Melnikova. Obsahovou část dokumentu vytvořil historik a bývalý ředitel Archivu města Ústí nad Labem Vladimír Kaiser.

Protože Ústí nad Labem bylo svého času významným ekonomickým centrem Rakouska-Uherska, nachází se zde z této doby celá řada industriálních památek. Tento komiks je prvním z tematické série, ve které budou představeny i další průmyslové pamětihodnosti. Svého zpracování se dočká také například Schichtův závod, Likérka Krásné Březno, Spolchemie a další.

Vydejte se s námi do doby zlaté éry gramofonů a hudebního průmyslu v Ústí nad Labem. Originální komiks můžete již nyní pořídit v Informačním středisku města Ústí nad Labem (Mírové náměstí 1/1, Palác Zdar).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Město optimalizuje příjmy, aby mělo finanční prostředky pro další rozvoj

10:23 Zlín: Město optimalizuje příjmy, aby mělo finanční prostředky pro další rozvoj

Statutární město Zlín realizovalo za poslední období řadu nepopulárních ekonomických kroků, které za…