Ústí nad Labem: Spolupráce se Spojenými státy nabývá konkrétní podobu

04.07.2019 18:46

Při návštěvě velvyslance USA Stephena B. Kinga v Ústí nad Labem se letos na jaře jednalo o bližší spolupráci města s institucemi Spojených států. Dohoda má konkrétní výsledky.

Ústí nad Labem: Spolupráce se Spojenými státy nabývá konkrétní podobu
Foto: mag-ul.cz
Popisek: Letecký pohled na město Ústí nad Labem

Patří k nim i účast v programu International Visitor Leadership Program (IVLP), což je profesní výměnný program financovaný Odborem pro vzdělávání a kulturu Ministerstva zahraničních věcí Spojených států amerických. Město bude od 10. července zastupovat náměstek primátora Tomáš Vlach. Mimo jiné navštíví několik měst napříč USA, které řeší pořádek a klid a bude se zaměřovat na otázky bezpečnosti.

„Další část programu věnuji prezentaci naší spolupráce s Univerzitou J. E. Purkyně a její podpoře při navázání kontaktů se vzdělávacími institucemi v USA. O vhodných tématech jsme jednali s prorektorem UJEP profesorem Pavlem Doulíkem,“ uvedl Tomáš Vlach.

Úkolem IVLP je nabídnout zástupcům z politických, společenských a dalších sfér z řady zemí příležitost zažít pestrost a rozdílnost amerického politického, ekonomického, sociálního a kulturního života prostřednictvím pečlivě navržených výměn, které reflektují profesní zájmy účastníků a veřejné cíle diplomacie vlády Spojených států. Každoročně tato výměna přivádí do Spojených států až na 5000 osobností z celého světa.

Účastníky programu nominují pouze zaměstnanci amerických ambasád. Kromě letenky, hradí náklady pobytu plně americká strana.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bohumín letos vrátí nájemníkům rekordní sumu na přeplatcích

22:09 Bohumín letos vrátí nájemníkům rekordní sumu na přeplatcích

Dobrá zpráva pro peněženky téměř čtyř tisíc nájemníků městských bytů. Radnice jim vrátí rekordní pře…