Ústí nad Labem: Zdravé město školilo zaměstnance o zdraví

19.10.2019 18:16

Jak vypadá správná životospráva, jaké hodnoty cholesterolu a glykemie jsou v pořádku a kdy je třeba něco změnit, se dozvěděli zaměstnanci magistrátu od Zdravotního ústavu.

Ústí nad Labem: Zdravé město školilo zaměstnance o zdraví
Foto: mag-ul.cz
Popisek: Letecký pohled na město Ústí nad Labem

Zdravé město Ústí nad Labem připravilo ve spolupráci s místním Zdravotním ústavem přednášku s praktickými ukázkami a měřením pro zaměstnance magistrátu. Tématem bylo zdraví, prevence a poradenství. Zástupci Zdravotního ústavu se sídlem v Ústí nad Labem přednesli základní informace o tom, jak má vypadat zdravá životospráva, připomněli desatero užitečných rad z oblasti potravin, výživy a správných návyků.

Ačkoliv se jednalo o poznatky, které se učí mnohdy už od mateřských škol, je překvapivé, kolik dospělých lidí stále nedodržuje základní správné návyky. Tímto jednáním si často lidé dlouhodobě poškozují své zdraví. V závěru přednášky bylo připraveno pro zájemce bezplatné měření standardních tělesných hodnot, hladiny cholesterolu a glykemie a individuální vyhodnocení výsledků a poradenství.

Přednáška byla součástí pravidelného školení v oblasti udržitelného rozvoje a základních témat místní Agendy 21. V minulých letech proběhly semináře zaměřené například na lokální ekonomiku nebo životní prostředí. Teoretickou část přednášky na téma Udržitelný rozvoj a změna myšlení - globální smysl s lokálními činy přednesl Mgr. Jiří Starý.

  • Služby Zdravotního ústavu může využít i veřejnost, informujte se přímo u Zdravotního ústavu.
  • Sledujte rovněž informace o Zdravém městě, každoročně probíhají různé akce pro veřejnost zdarma.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hodonín: Ornitologická vycházka přilákala veřejnost

19:27 Hodonín: Ornitologická vycházka přilákala veřejnost

S velkým zájmem návštěvníků se setkala ornitologická vycházka pod vedením Ondřeje Ryšky z Jihomoravs…