Ústí nad Orlicí: Diskutovalo se o revitalizaci Wolkerova údolí

29.08.2021 6:32

V Ústí nad Orlicí se poprvé sešla pracovní skupina, která řešila přípravu revitalizace Wolkerova údolí, lesoparku pod sídlištěm Dukla.

Ústí nad Orlicí: Diskutovalo se o revitalizaci Wolkerova údolí
Foto: ustinadorlici.cz
Popisek: Letecký pohled na Ústí nad Orlicí

Schůzce předcházela veřejná anketa, kterou vyhlásilo město v květnu. Jejím cílem bylo otevřít debatu, jak tuto odpočinkovou lokalitu plnou zeleně a klidových zákoutí ještě více pozvednout. Že další osud Wolkerova údolí leží lidem na srdci a veřejná zeleň jim není lhostejná dokazuje zájem, jaký anketa vyvolala.

Na adresu radnice přišla řada velmi zajímavých příspěvků, některé obsahovaly i konkrétní návrhy, jak prostor obnovit a rozšířit, aby co nejlépe sloužil pro relaxaci a setkávání obyvatel Ústí nad Orlicí. Živě se o revitalizaci údolí diskutovalo i na sociálních sítích. Diskutující společností často rezonovalo, že Wolkerovo údolí je cenným kusem přírody na území města a tomu by měly odpovídat i případné změny, aby přírodní ráz lokality zůstal zachován. To je i názor vedení města. „Wolkerovo údolí je jedno z nejcennějších míst našeho města, přírodní ráz, doplnění o přírodní herní prvky, nový městský mobiliář a zvýšená údržba. To by měl být hlavní cíl revitalizace Wolkerova údolí,“ konstatoval místostarosta města Jiří Preclík.

Vedle schůzek pracovní komise, do které byli pozváni i autoři nejzajímavějších příspěvků z řad veřejnosti, město na podzim plánuje k revitalizaci Wolkerova údolí i veřejnou debatu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vsetín: Otevření dopravního terminálu a nového podchodu pod železnicí

11:33 Vsetín: Otevření dopravního terminálu a nového podchodu pod železnicí

Ve Vsetíně se dnes uskutečnilo slavnostní otevření společného odbavovacího terminálu pro železniční …