Ústí nad Orlicí: Komenda otevřela zrekonstruované učebny

06.12.2019 13:07

Ve středu 4. prosince byly na Základní škole Komenského slavnostně otevřeny 3 zrekonstruované učebny. Konkrétně se jedná o novou učebnu chemie a informatiky.

Ústí nad Orlicí: Komenda otevřela zrekonstruované učebny
Foto: ustinadorlici.cz
Popisek: Letecký pohled na Ústí nad Orlicí

Tyto dvě učebny dostaly moderní podobu, nové moderní vybavení a díky tomu poskytnou žákům lepší zázemí při vyučování předmětů.

Chemie je nově vybavena počítači, které komunikují s řadou různorodého vybavení jako různé sondy a redukční čidla používaná při pokusech a měření.

Učebna informatiky má nově 30 počítačových stanic propojených pomocí integračního programu do jedné aplikace, pomocí které řídí vyučující práci jak jednotlivců, tak i skupin žáků včetně možností prověřování znalostí.

Poslední zrekonstruovanou učebnou je cvičná kuchyňka, která byla již značně zastaralá a technicky nevyhovující. Nově je vybavena nejen novým nábytkem, ale také moderními spotřebiči.

Náklady na vybudování nových učeben se celkově vyšplhaly přes 4 miliony korun z čehož 3 miliony korun pokryla dotace z EU prostřednictvím programu IROP. Zbývající částku si vyžádaly stavební úpravy učeben. Tuto investici škola financovala z vlastního rozpočtu.

ZŠ Komenského navštěvuje 469 žáků a je rozdělena do dvou budov. Druhý stupeň, kde byly učebny modernizovány navštěvuje 225 žáků.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc vydává svou první bankovku, slavit bude i koncertem a přehlídkou kinematografie

10:23 Olomouc vydává svou první bankovku, slavit bude i koncertem a přehlídkou kinematografie

Hudbou, filmy, workshopy a diskusemi, ale také úplně prvním vydáním sběratelské eurobankovky oslaví …