Ústí nad Orlicí: Tým ŠKODA Motorsport testoval na Andrláku

17.10.2019 12:09

Trasu závodů do vrchu Ústecká 21, na Andrlově chlumu, si v uplynulých dvou dnech vybral pro testování závodního vozu FABIA R5 sportovní tým mladoboleslavské Škodovky.

Ústí nad Orlicí: Tým ŠKODA Motorsport testoval na Andrláku
Foto: ustinadorlici.cz
Popisek: Letecký pohled na Ústí nad Orlicí

Tým zvolil trať na Andrlově chlumu jako přípravu na nadcházející RallyRACC Catalunya ve Španělsku. Na trati s asfaltovým povrchem byly testovány různé druhy pneumatik, kontrolovány jednotlivé části vozu v průběhu maximální zátěže a posádka se připravovala na závody na asfaltu.

Úterního testování se zúčastnil teprve 19 letý týmový závodník Kalle Rovanperä (Finsko) a ve středu na trať nastoupil známý závodník Jan Kopecký, rodák z Opočna, mistr Evropy 2013 a několikanásobný mistr republiky v rallye.

Středeční testování komplikoval sice déšť, ale ani ten výrazně neomezil výkon na trati a zkušební rychlost se na některých částech vozovky přehoupla přes 130 km/h.

ŠKODA Motorsport je součást automobilky ŠKODA AUTO, která se specializuje na vývoj, stavbu, závodění a prodej závodních vozů. Tovární tým ŠKODA Motorsport sklízí úspěchy jak v druhé nejvyšší kategorii světového šampionátu WRC 2 Pro, tak na domácí půdě v rámci Mistroství České republiky v rally. Významnou součástí aktivit je zákaznický program, prostřednictvím kterého dochází k prodeji závodních automobilů do celého světa.

Více informací o týmu naleznete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Zastupitelstvo schválilo znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd

13:05 Liberec: Zastupitelstvo schválilo znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd

Zastupitelstvo města Liberec schválilo záměr znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd ve variantě: jedna…