V Brně začal Týden výtvarné kultury

09.03.2015 19:19

Leitmotivem letošního šestého ročníku Týdne výtvarné kultury je „zapálenost pro umění“.

V Brně začal Týden výtvarné kultury
Foto: Martin Šimák
Popisek: Pohled na Brno shora, letecký snímek

Organizátoři akce z Katedry výtvarné výchovy Pedagogické fakulty MU si tak trochu pohráli se jménem teoretika, pedagoga, výtvarného publicisty, popularizátora současného umění a jednoho ze zakladatelů Fakulty výtvarných umění VUT Igora Zhoře. Prostřednictvím programu – mimo jiné odborné konference Igor Zhoř a cesty k umění – chtějí připomenout a uctít jeho nedožité 90. narozeniny připadající na 9. března.

V týdnu od 9. do 15. března tak mohou dospělí i školou povinní návštěvníci ZaHOŘet pro umění například při komentovaných prohlídkách, animačních programech a na interaktivních stezkách ve stálých expozicích i na výstavě Saudek a Sadek 80 v Muzeu města Brna na Špilberku.

Hravou formou přistoupí k prezentaci aktuálních výstav také Adam Gallery, Moravská galerie či galerie Off/Format. V areálu bývalé Vlněny na Přízově ulici jsou připraveny výtvarný happening či kovářský minikurz, videomapping pak předvedou studenti na fasádě Místodržitelského paláce. Prostor pro seznámení s filmovým uměním i uměním filmového plakátu poskytne kino Scala, za animovaným filmem se zájemci vydají do Artu.

Kam ještě mohou během Týdne výtvarné kultury vést kroky stávajících i potenciálních milovníků umění, poradí podrobný program na stránkách www.tvk-brno.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Brno.cz

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Blíží se zápisy do mateřských škol

7:37 Jihlava: Blíží se zápisy do mateřských škol

Zápisy do školek Mozaika, Demlova 28 a Nad Plovárnou se uskuteční ve dnech 6. a 7. května. Volných j…