V Dolních Počernicích závodily děti z dětských domovů

05.10.2015 21:41

O první říjnovém víkendu se uskutečnil v Dolních Počernicích 14. ročník cyklistického závodu Prevencí proti nehodám. Jednalo se o další díl soutěže Dětský domov cup, pořádaný pod záštitou Fotbalové asociace České republiky, policejního prezidenta Tomáše Tuhého a pražské primátorky Adriany Krnáčové.

V Dolních Počernicích závodily děti z dětských domovů
Foto: Magistrát hl. m. Prahy
Popisek: V Dolních Počernicích závodily děti z dětských domovů.

Do Prahy přijelo třicet týmů a ve třech věkových kategoriích závodili chlapci i dívky z dětských domovů z celé republiky. Závod měl tradičně dvě části, praktickou a teoretickou. Cyklisté mohli získat body při rychlostních závodech, za správný průjezd křižovatkou, při jízdách zručnosti a při dopravních testech. Pořadateli akce byly Městská Policie hl. m. Prahy, Krajské ředitelství policie hlavního města Prahy, Dětský domov Dolní Počernice a 1. Sportovní.

„Hlavní město Praha je již mnoho let partnerem závodu a jsem rád, že se koná pravidelně, protože kromě sportovních výsledků je smyslem akce naučit děti chovat se bezpečně v rámci silničního provozu jako cyklista i chodec,“ řekl Libor Hadrava, pražský radní pro bezpečnost, který přišel děti povzbudit a předat jim ceny a také dárky od města.

14. ročník Prevencí proti nehodám vyhrál dětský domov z Horního Slavkova, druzí skončili závodníci z Plzně a třetí místo obsadil tým z Dlažkovic. Dárky a ceny ale byly připraveny pro všechny.

Slavnostní vyhlášení výsledků celé soutěže Dětský domov cup 2015 se bude konat  21. prosince v pražském Divadle Broadway.


Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Zastupitelstvo schválilo znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd

13:05 Liberec: Zastupitelstvo schválilo znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd

Zastupitelstvo města Liberec schválilo záměr znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd ve variantě: jedna…