V Hradci by mohla vzniknout nová školka

01.10.2020 8:38

Vedle stávající mateřské školy Švendova u Kubištových sadů v Hradci Králové by v budoucnu mohla vzniknout nová školka. Město zvažuje v tomto místě výstavbu nového objektu, do kterého by přesídlila MŠ Kotěrova, jejíž technický stav, nevhodné umístění a absence přilehlého areálu neodpovídají moderním požadavkům.

V Hradci by mohla vzniknout nová školka
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

Radní města schválili zpracování architektonické studie za přibližně 200 tisíc korun, která by už na jaře mohla představit návrh nové budovy.

„Školka v Kotěrově ulici už bohužel technicky nevyhovuje, budova je starší a venkovní hrací prvky nejsou v těsné blízkosti objektu. Z tohoto důvodu jsme začali uvažovat o výstavbě nové budovy školky, která ovšem nebude pro rodiče nijak z ruky,“ vysvětluje primátor města Alexandr Hrabálek. Nová budova školky by mohla být vystavěna poblíž stávající mateřské školy Švendova u Kubištových sadů, která, stejně jako MŠ Kotěrova spadá pod stejnou příspěvkovou organizaci MŠ Čtyřlístek. „Je to velká výhoda, kdybychom zvládli dvě mateřské školy spadající pod stejnou příspěvkovou organizaci dát na jedno místo. Dalším pozitivem je, že by s výstavbou nové budovy došlo k navýšení kapacity dětí. V mateřské škole Kotěrova je nyní kapacita kolem osmdesáti dětí, zvednout bychom ji mohli až na sto,“ dodává Martin Hanousek, náměstek primátora pro oblast školství. Případné výstavbě nové budovy mateřské školy musí ještě předcházet vypracování řádné dokumentace, projekt a také architektonická studie, kterou dnes schválili radní města. Město vyjde na zhruba 200 tisíc korun a hotová by mohla být na jaře příštího roku.

Pokud k výstavbě nové budovy školky dojde, uvolní se v Kotěrově ulici za Muzeem východních Čech objekt, které by město chtělo nadále využívat. „Jednou z variant, o které jsme uvažovali, je přestavba budovy tak, aby zde mohly vzniknout městské byty. Budova by také mohla být využívána k sociálním účelům, například jako klubovna či jiný prostor pro setkávání,“ říká Věra Pourová, náměstkyně primátora pro oblast majetku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…