V Plzni budou v neděli k dostání dvě sběratelské eurobankovky

16.11.2019 13:58

Dvě nové sběratelské eurobankovky v nulové nominální hodnotě se budou prodávat od neděle 17. listopadu v Plzni. V prodeji bude bankovka s motivem katedrály sv. Bartoloměje, druhou pak bankovka vydaná k 30. výročí sametové revoluce. Obě budou k dostání za 80 korun v Turistickém informačním centru města Plzně na náměstí Republiky 41.

V Plzni budou v neděli k dostání dvě sběratelské eurobankovky
Foto: plzen.eu
Popisek: Plzeňská radnice

„Zájem, který vyvolaly limitované edice dvacetikorun vydávané Českou národní bankou, stejně jako eurobankovky s Karlem Gottem či ZOO Liberec, nás přesvědčil o tom, že mít svoji vlastní limitovanou edici si zaslouží i Plzeň. Rozhodli jsme se pro motiv katedrály,“ uvedl vedoucí Turistického informačního centra Dalibor Linda.

bankovka

Bankovky budou k dostání od neděle 17. listopadu až do vyprodání zásob. Plzeň bude 17. listopadu jediným místem v České republice, kde bankovku k 30. výročí sametové revoluce bude možné v limitované edici koupit. Jeden nakupující si může koupit maximálně deset kusů. Lidé si nebudou moci vybrat sériové číslo bankovky. Infocentrum je otevřeno denně od 9 do 18 hodin.

Bankovky vydávané v limitovaných edicích Euro Souvenir sice mají nulovou nominální hodnotu, o to větší je pak jejich hodnota sběratelská. Jsou tištěné na stejný bavlněný papír jako pravá eura. Navíc jsou opatřeny i některými ochrannými prvky. Vzhledem k tomu, že se jedná o sběratelskou záležitost, mají na sobě i takové ochranné prvky, které zabrání jejich případnému zneužití například v automatech.

bankovka

O podobné bankovky byl dosud vždy velký zájem. Například 5000 pamětních sběratelských eurobankovek s portrétem zpěváka Karla Gotta při příležitosti jeho 80. narozenin se v polovině července vyprodalo zhruba za čtyři hodiny. Na konci května dala liberecká zoo do prodeje 3500 bankovek s motivem zoo, vyprodaly se za čtyři a půl hodiny od zahájení prodeje.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vyškov: Živočichy bude u Lulečského potoka přitahovat další mokřad

16:14 Vyškov: Živočichy bude u Lulečského potoka přitahovat další mokřad

Koncem předloňského léta mohli Vyškované mezi dálničním přivaděčem a rybníkem Kačencem obdivovat mno…