V pondělí startuje prodej Libereckých rytířů

12.12.2011 16:12

Prodej „40 Libereckých rytířů“ bude zahájen 12. prosince 2011 v libereckém Městském informačním centru a na stánku v rámci vánočních trhů na náměstí Dr. E. Beneše před radnicí.

V pondělí startuje prodej Libereckých rytířů
Foto: liberec.cz
Popisek: Detail liberecké radnice při západu slunce

Již v současné době je o tento projekt velký zájem ze strany občanů města.  K dostání bude medaile v hodnotě 40 Libereckých rytířů v několika provedeních – jednak samotná medaile, nebo také reprezentativně balená pro sběratele, či jako vhodný vánoční dárek.

Na jedné straně mince, která váží 13 gramů a jejíž průměr činí 3 centimetry, je vyražen symbol Liberce – rytíř společně s označením data platnosti, 31.12.2012 a z druhé strany pak městský znak.

S obdobným projektem má z loňského roku výborné zkušenosti sousední Jablonec nad Nisou, který si vloni nechal vyrazit 5 tisíc kusů grešlí. Po těch se však brzy zaprášilo. Liberec proto počet kusů oproti Jablonci výrazně navýšil, a to čtyřnásobně, Libereckých rytířů mincovna vyrazila 20 tisíc. Ze vzdálenějších míst byl projekt úspěšný v Plzni, v současné době probíhá též v Olomouci. Hlavním cílem celého projektu je propagace města Liberce. Příprava ani výroba medailí žádným způsobem nezatíží městský rozpočet.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: liberec.cz

Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Obnova veřejného osvětlení přinese výraznou úsporu

20:27 Litoměřice: Obnova veřejného osvětlení přinese výraznou úsporu

Úsporu elektrické energie až o 90 % přinese městu Litoměřice projekt „Obnova soustavy veřejného osvě…