V soutěži „Nejkrásnější proměna 2015" má své želísko v ohni i Pelhřimov

08.05.2016 7:35 | Zprávy

Nenechte si ujít putovní výstavu Má vlast cestami proměn, která začne na staroslavném Vyšehradě v sobotu 21. května. Osmý ročník výstavy přinese opět svědectví o zvelebování opomíjených míst a objektů v sídlech a krajině, o proměnách chátrajících staveb v důstojné objekty s užitečnou náplní, o zkrášlených náměstích a návsích, o rekonstruovaných nádražích, zachráněných sakrálních stavbách a znovuoživené přírodě.

V soutěži „Nejkrásnější proměna 2015" má své želísko v ohni i Pelhřimov
Foto: Archiv
Popisek: Pelhřimov

Vedle vystavených proměn návštěvníky čeká vyhlášení výsledků „o nejkrásnější proměnu“. A právě město Pelhřimov do soutěže přihlásilo jeden z historických skvostů – kapli sv. Kříže. Tato dominanta se od loňského října ukazuje hrdě v plné své kráse do širokého okolí.

Přijďte se i vy podívat a inspirovat se krásnými proměnami zdánlivě neznámých koutů naší české a moravské země a … budete-li mít štěstí, setkáte se zde, tak jako my včera, s bájnou kněžnou Libuší a její družinou. A i když neuvidíte Libuši, přesvědčíte se, že v Čechách, na Moravě i ve Slezsku se díky lidem, jimž není lhostejný osud prostředí, v němž žijeme a které předáme dalším generacím, dějí proměny někdy až zázračné.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

Co je podle vás příčinou vašeho neúspěchu?

Podle mě to souvisí i s tím, že se jste chytli papalášské manýry. Už jsem to třeba psala panu Fialovi, když tvrdil, jak je neetické někomu odebrat náhrady, když nepracuje a co myslíte, odpověděl mi alespoň? Ne. Vám už také většina z nás nestojí ani za odpověď. Dřív jste byli mnohem otevřenější. Naví...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká Lípa: Město má vlastní technické služby

11:33 Česká Lípa: Město má vlastní technické služby

Českolipští zastupitelé schválili na svém červnovém jednání založení společnosti Technické služby mě…