V srpnu Znojmo poprvé ožije divadlem

02.08.2013 11:17

Do Znojma se v srpnu poprvé sjedou umělci na divadelní přehlídku Znojmo žije divadlem! Za novinkou připravenou pro širokou veřejnost stojí Znojemská Beseda.

V srpnu Znojmo poprvé ožije divadlem
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

Znojmo se pomalu ale jistě stává snovým městem všech kulturomilů. Své si zde najdou milovníci vážné hudby, popu i alternativní scény, ale nově také divadla. Nejen pro ně je nyní připraven první ročník divadelní přehlídky Znojmo žije divadlem!

Každý den od 14. srpna do 21. srpna budou moci lidé všech věkových kategorií navštívit na různých místech města minimálně jedno představení.  Na výběr mají divadla vážná, legrační, „řachandy“ i alternativu, hry pro děti i dospělé. Symbolem akce bude obří šapitó, které bude postaveno na Horním náměstí.

Slavnostní zahájení proběhne ve středu 14. 8. v Městském divadle. Připraven bude welcome drink od Vinařství Lahofer, které se postará také o catering. A aby se začalo pěkně zvesela, prvním představením přehlídky bude mrazivá komedie Když se zhasne Divadla Do Houslí.

Druhý přehlídkový den bude možno navštívit hned dvě představení. Jedno tradiční znojemské od Divadelního spolku Rotunda, které zahraje v hradebním příkopu Komedii o zkrocení. Ti, co Rotundu již viděli, mohou zajít do kina Svět na přenos děsivého představení Frankenstein v podání Národního divadla Londýn.

Připraveny jsou také dva velmi originální divadelní workshopy. Zájemci se ale musí přihlásit na: dohnalova@znojemskabeseda.cz, nebo 603 274 484.

Podrobný program je k dispozici v TIC na Obrokové ulici nebo na facebooku Znojemské Besedy. A chcete-li ušetřit až 930 Kč, doporučujeme využít velmi výhodné permanentky za 500 Kč na všechna představení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: znojmocity.cz

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ústí nad Labem: Cyklobus z Labské stezky bude jezdit i tento rok

19:06 Ústí nad Labem: Cyklobus z Labské stezky bude jezdit i tento rok

Využijte možnost bezplatné přepravy z Labské stezky přes Klíši a Bukov na Severní Terasu.