V třídění odpadu berounští občané obhájili druhé místo

30.01.2018 19:46

V soutěži My třídíme nejlépe obhájil Beroun druhou příčku. V kategorii měst nad 10 tisíc obyvatel ho v roce 2017 dokázaly přeskočit pouze Říčany.

V třídění odpadu berounští občané obhájili druhé místo
Foto: mesto-beroun.cz
Popisek: Beroun

Do projektu, který pořádá Krajský úřad Středočeského kraje společně s autorizovanou obalovou společností EKO-KOM a.s., se ve 13. ročníku zapojilo celkem 1137 středočeských měst a obcí.

Třídění v Berouně má již dlouholetou tradici a jak statistiky dokazují, obyvatelé každým rokem vytřídí více odpadu. Ve sledovaném období od října 2016 do září 2017 obyvatelé Berouna do kontejnerů odevzdali přes 673 tun papíru, 294 tun plastů a 427 tun skla. Právě tato čísla Berounu zajistila druhé místo ve zmíněné soutěži. Ocenění převzal osobně místostarosta Michal Mišina. Současně místo vyhrálo finanční odměnu ve výši 40 tisíc korun.

„Tuto částku, kterou jsme v soutěži My třídíme nejlépe vyhráli, použijeme stejně jako v loňském roce na technické a estetické vylepšení kontejnerových míst,“ konstatovala vedoucí odboru životního prostředí Jitka Ciroková. Celkové výsledky a další informace k soutěži najdete na www.mytridimenejlepe.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ústí nad Labem: Cyklobus z Labské stezky bude jezdit i tento rok

19:06 Ústí nad Labem: Cyklobus z Labské stezky bude jezdit i tento rok

Využijte možnost bezplatné přepravy z Labské stezky přes Klíši a Bukov na Severní Terasu.