Valašské Klobouky: Komunitní kompostárna nabízí kompost k volnému odběru

29.03.2018 8:35

Cenná surovina vznikající zpracováním biologicky rozložitelného odpadu je zahrádkářům, pěstitelům a dalším zájemcům k dispozici v libovolném množství zdarma. Odběr je možný po předchozí telefonické domluvě ve všedních dnech od 8 do 14 hodin.

Valašské Klobouky: Komunitní kompostárna nabízí kompost k volnému odběru
Foto: wikipedia
Popisek: Valašské Klobouky

Zahrádkáři, sadaři, pěstitelé i ostatní zájemci mají možnost využít při jarních pracích na svých zahradách kvalitní kompost vyprodukovaný v kloboucké komunitní kompostárně. Cenná surovina vznikající zpracováním biologicky rozložitelného odpadu je k dispozici v libovolném množství zdarma. Případné přesetí je pak možné dohodnout za poplatek. 

„Kompostový substrát obsahuje složky, které jsou hodnotným organickým hnojivem. Lidé jej uplatní na zahrádkách i ve sklenících, při hnojení trávníků a stromků, při přesazování květin a podobně,“ přiblížil místostarosta města Valašské Klobouky Martin Janík a poznamenal, že kompost z komunitní kompostárny bude zpracováván také při údržbě veřejné zeleně.

Zájemci si mohou odebrání dohodnout na Valašskoklobouckých službách, kontaktní telefony 777 565 191 a 777 565 192. Vyzvednutí je možné ve všedních dnech od 7 do 14 hodin. V případě požadavku přesetého kompostu je třeba předem upřesnit i požadované množství a cena takto upraveného zahradnického materiálu činí 300 korun za m3.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

22:09 Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

Ve všech dětských pískovištích v Kroměříži i místních částech byl v těchto dnech vyměněn písek. Odvo…