Valašské Klobouky: Legionáři odhalili pamětní desku Ferdinandu Rychlovskému

28.12.2021 7:34 | Tisková zpráva

Pamětní deska vznikla iniciativou ČsOL Val. Klobouky a nákladem města Valašské Klobouky. Své místo našla na domě č. p. 175, který dodnes patří rodině po br. Ferdinandovi.

Valašské Klobouky: Legionáři odhalili pamětní desku Ferdinandu Rychlovskému
Foto: wikipedia
Popisek: Valašské Klobouky

V sobotu 18. prosince uplynulo 80 let od smrti br. Ferdinanda Rychlovského. Jednota Československé obce legionářské si toto smutné výročí připomněla odhalením pamětní desky našeho hrdiny. Pamětní deska vznikla iniciativou ČsOL Val. Klobouky a nákladem Města Valašské Klobouky. Své místo našla na domě č. p. 175, který dodnes patří rodině po br. Ferdinandovi.

Rodák z Krásna nad Bečvou se ještě před Velou válkou přestěhoval do Valašských Klobouk, kde po dvě desetiletí aktivně žil a působil. Br. Ferdinand byl ruským legionářem, Sokolem, obchodníkem, mecenášem, ale především svobodomyslným demokratem, který se nesmířil s nacistickou okupací. Za odbojovou činnost v Obraně národa našel smrt v nacistickém koncentračním táboře.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Prohlášení k Memorandu o porozumění s Mezinárodní organizací pro migraci

22:28 Znojmo: Prohlášení k Memorandu o porozumění s Mezinárodní organizací pro migraci

V souvislosti s šířením některých zavádějících a nepravdivých informací týkajících se Memoranda o po…