Valašské Klobouky: Na stanovištích mohou občané třídit bioodpad i větve

02.04.2020 13:07

Do hnědých kontejnerů na bioodpad patří zbytky rostlin, ovoce a zeleniny, posekaná tráva, listí, seno, kůra, kávové a čajové zbytky nebo piliny. Větve je třeba odkládat na vyhrazené místo vedle kontejneru.

Valašské Klobouky: Na stanovištích mohou občané třídit bioodpad i větve
Foto: wikipedia
Popisek: Valašské Klobouky

Od začátku dubna budou opět v klobouckých ulicích rozmístěny hnědé kontejnery na třídění bioodpadu. Podobně jako v loňské sezóně na stanovištích lidé najdou i vyhrazená místa k odkládání větví ze stromů a keřů. Díky zodpovědnému oddělování drobné zelené hmoty a větví je systém zpracování bioodpadu nejen hospodárnější, ale i efektivnější.

„Nový systém oddělování biologicky rozložitelného odpadu se nám loni ve Valašských Kloboukách osvědčil. Lidé se naučili vhazovat do kontejnerů pouze drobný bioodpad, který pak mohla převzít oprávněná firma k dalšímu zpracování, větve se svážely zvlášť a putovaly ke štěpkování. Věříme, že letos bude třídění probíhat stejně dobře,“ uvedl místostarosta Karel Ptáček. „Komunitní kompostárna pak i nadále odebírá od občanů zbytky rostlinného původu, které sem přivezou přímo ze svých domácností a zahrad. Podobně sem poputuje materiál z údržby veřejné zeleně a ze sběrného dvora,“ poznamenal.

Do hnědých kontejnerů na bioodpad patří zbytky rostlin, ovoce a zeleniny, posekaná tráva, listí, seno, kůra, kávové a čajové zbytky nebo piliny. Rozhodně sem nepatří jídlo, maso, oleje a tuky, popel, papír, plast, sklo, textil, nebezpečný odpad, zvířecí exkrementy, kamení nebo smetky z chodníků a silnic. Svoz kontejnerů bude probíhat v pravidelném týdenním intervalu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vyškov: Živočichy bude u Lulečského potoka přitahovat další mokřad

16:14 Vyškov: Živočichy bude u Lulečského potoka přitahovat další mokřad

Koncem předloňského léta mohli Vyškované mezi dálničním přivaděčem a rybníkem Kačencem obdivovat mno…