Valašské Meziříčí: Časovou kapsli otevře škola až v roce 2033

21.11.2018 14:33

Až v roce 2033, u příležitosti 100. výročí uvedení školní budovy do provozu, otevřou žáci a učitelé Základní školy Šafaříkova ve Valašském Meziříčí časovou schránku, která byla v pátek 16. listopadu dopoledne slavnostně uzamčena.

Valašské Meziříčí: Časovou kapsli otevře škola až v roce 2033
Foto: Redakce
Popisek: Náměstí ve Valašském Meziříčí

Časová kapsle bude uložena na půdě malé tělocvičny. Této významné události v historii školy se za město zúčastnila místostarostka Yvona Wojaczková, která do schránky vložila informace o městě.
Cílem akce bylo zdokumentovat současný život lidí ve Valašském Meziříčí či blíže popsat aktuální fungování školy. „Za patnáct let, při oslavách 100. výročí uvedení školní budovy do provozu, plánujeme kapsli při veřejném ceremoniálu otevřít a její obsah po určitou dobu zpřístupnit veřejnosti,“ vysvětlil ředitel školy Milan Hendrych.

Akce „Časová kapsle ZŠ Šafaříkova Valašské Meziříčí 2018-2033“, která se uskutečnila v rámci projektového dne, se konala u příležitosti oslav 100. výročí vzniku Československa a zároveň 85. výročí uvedení školní budovy do provozu. „V časové schránce jsou uloženy například fotografie jednotlivých tříd, osobní dopisy, výtvarná díla žáků školy či videa,“ popsal ředitel školy.

„Je to skvělý nápad, když si uvědomím, že příspěvky či různé předměty budou ve škole uloženy po dobu patnácti let. Do časové kapsle jsem slavnostně uložila aktuální informace o Valašském Meziříčí v podobě tištěné Zprávy o stavu města. Dokument jsme se starostou města Robertem Stržínkem a místostarostkou Zdislavou Odstrčilovou osobně podepsali. Dále jsem tam vložila kovový odznak s logem města. Valašské Meziříčí tak zde nechá odkaz pro příští generace,“ sdělila místostarostka města Yvona Wojaczková.

Slavnostního ceremoniálu, který se konal ve velké tělocvičně školy, byli přítomni žáci školy, jejich učitelé a další hosté. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…