Valašské Meziříčí: Cyklisty nejvíc trápí nepropojená síť cyklostezek

27.09.2020 10:41

V uplynulých dnech provedla valašskomeziříčská radnice online dotazníkové šetření s cílem zjistit, co chybí cyklistům ve městě k tomu, aby více jezdili na kole. Výsledky ankety, do níž se zapojilo přes 160 respondentů, využije k dalšímu zlepšení dopravní infrastruktury ve městě.

Valašské Meziříčí: Cyklisty nejvíc trápí nepropojená síť cyklostezek
Foto: Redakce
Popisek: Náměstí ve Valašském Meziříčí

Valašské Meziříčí je křižovatkou cest a to nejen těch silničních a železničních, ale také cyklistických. „Jen cyklostezku Bečva ve směru na Rožnov pod Radhoštěm využívá dle pravidelného měření sčítače v průměru 500 osob denně. V průběhu prázdnin to přitom bylo i téměř 1 500 cyklistů,“ uvádí místostarostka Zdislava Odstrčilová, podle níž se chce nyní radnice zaměřit také na cyklodopravu v centru Valašského Meziříčí.

Pomoci k tomu mají i výsledky ankety, kterou nedávno realizovala pomocí aplikace Mobilní Rozhlas. „Do ankety se zapojilo 164 respondentů, jejichž odpovědi jsou pro nás opravdu přínosné. Největší překážkou rozvoje cyklodopravy ve Valašském Meziříčí je podle nich nepropojená síť cyklostezek, tedy horší průjezdnost centrem města,“ říká Alena Střítezská z oddělení rozvoje. Dále respondenti upozorňovali na chybějící propojení cyklotras do místních částí, průmyslové zóny či k nákupním centrům. Ve městě jim chybí také více cykloboxů, v nichž by si mohli kola bezpečně uložit.

„Výsledky ankety nyní využijeme jako podklady pro připravovaný Plán udržitelné mobility. Na polovinu října chystáme také veřejné projednání na téma cyklodopravy a možností jejího rozvoje v našem městě,“ dodává místostarostka Odstrčilová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

22:09 Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

Ve všech dětských pískovištích v Kroměříži i místních částech byl v těchto dnech vyměněn písek. Odvo…