Valašské Meziříčí: Hasiči ze Lhoty budou mít novou stříkačku

27.09.2021 8:36

Částkou bezmála 140 tisíc Kč přispěje město Valašské Meziříčí na nákup požární stříkačky pro sbor dobrovolných hasičů z místní části Lhota.

Valašské Meziříčí: Hasiči ze Lhoty budou mít novou stříkačku
Foto: Redakce
Popisek: Náměstí ve Valašském Meziříčí

Sbor, který v loňském roce oslavil 85 let své existence, požádal nyní město o příspěvek na pořízení sportovního stroje PS 12. 

Anketa

Byla Angela Merkelová přínosem pro Evropu?

12%
81%
hlasovalo: 18985 lidí
„Stávající stříkačka už po 20 letech dosluhuje a náklady na její kompletní opravu se téměř blíží pořízení nového stroje. Aktivně ji přitom využívají ke své činnosti naše děti a mládež a pro jejich účast na soutěžích v požárním sportu je pro nás nezbytná,“ řekl Karel Šefraný, starosta SDH Lhota. Náklady na pořízení stroje z nových dílů s repasovaným motorem dosahují bezmála 210 tisíc Kč a hasiči z valašskomeziříčské části Lhota už získali dar od Nadace Agrofert ve výši 70 tisíc. S prosbou o pokrytí zbývající části nákladů se nyní obrátili na město. „Těší mě, že jsme v rámci zastupitelstva našli na tomto bodu shodu a činnost našich hasičů podpořili. Práce s mládeží je důležitá a podporujeme ji ve všech oblastech. Mladí hasiči jsou pro nás navíc příslibem do budoucna, že zde budou i nadále dobrovolníci ochotní v případě potřeby pomoci svým sousedům,“ reagovala místostarostka Zdislava Odstrčilová.

Členská základna SDH Lhota dnes čítá 80 hasičů, z toho 20 žen a stejný počet mládežníků.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Na festivalu se spotřebovalo šest a půl tuny tvarůžků

10:23 Olomouc: Na festivalu se spotřebovalo šest a půl tuny tvarůžků

Olomouc provoněly tvarůžkové speciality. Festival byl rekordní co do počtu prodávajících i návštěvno…