Valašské Meziříčí: Na dětském hřišti přibyly nové vodní prvky

27.08.2021 10:41

Zábavu i vzdělávání v sobě snoubí právě zprovozněná atrakce na oblíbeném dětském hřišti v ulici Vodní. Areál se navíc dočká také zbrusu nového oplocení.

Valašské Meziříčí: Na dětském hřišti přibyly nové vodní prvky
Foto: Redakce
Popisek: Náměstí ve Valašském Meziříčí

Soustava vodních herních prvků napájených z pumpy umístěné přímo na hřišti je nejnovější atrakcí pro malé návštěvníky hřiště.

Anketa

Chcete, aby byl Andrej Babiš premiérem až do roku 2025?

79%
18%
hlasovalo: 17641 lidí

„Děti zde naleznou Archimédův šroub, tedy jedno z nejstarších známých čerpadel, dále také mlýnek, stavidla a vzájemně propojená koryta a nádrže. Hravou formou se tak dozví mnoho nového o vodě a jejím využití,“ vysvětlila místostarostka Yvona Wojaczková s tím, že nová atrakce stála 484 tisíc Kč: „Vybudovat se ji podařilo i díky příspěvku 250 tisíc korun od místní společnosti Jacobs Douwe Egberts, která rozvoj hřiště každoročně finančně podporuje. Zbývající část nákladů jsme pak uhradili z městského rozpočtu.“

Momentálně probíhá také oprava oplocení kolem celého hřiště v ulici Vodní, která má být hotova do konce srpna. „Zde počítáme s náklady bezmála 658 tisíc korun. Oprava plotu, který byl už místy v opravdu nevyhovujícím stavu, však byla nezbytná. Jsem proto moc ráda, že se ji podařilo uskutečnit ještě letos, díky čemuž se zvýší bezpečnost dětí na hřišti,“ doplnila místostarostka Wojaczková.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

věcná diskuze

Dobrý den, máte dojem, že se na půdě Sněmovny odehrává věcná diskuze? Já mám spíš dojem, že koalice ani diskutovat nechce, že si je jistá svou většinou a naopak opozice obstruuje (většinou až moc), aby se zviditelnila. Nějaký smysluplný dialog mezi vládou a opozicí nevidím a myslím, že je chyba na o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Pátá Švabinského luneta bude zdobit Muzeum Kroměřížska

22:09 Kroměříž: Pátá Švabinského luneta bude zdobit Muzeum Kroměřížska

Mozaikovou lunetu Maxe Švabinského s názvem Budovatelé Národního divadla budou moci již brzy obdivov…