Valašské Meziříčí má aktivní seniory

27.02.2023 7:34 | Tisková zpráva

Čtvrtek 23. února se nesl v duchu tradiční výroční schůze Klubu seniorů, který působí při Kulturním zařízením města Valašského Meziříčí. Během jednání se jeho členové ohlédli nejen za rokem 2022, ale nastínili také plány do toho letošního.

Valašské Meziříčí má aktivní seniory
Foto: Redakce
Popisek: Náměstí ve Valašském Meziříčí

„V Klubu, který si letos připomíná svou 35 letou historii, máme cirka 370 členů, pro něž pořádáme množství programů. Nechybí mezi nimi různé druhy pohybových aktivit, besedy a semináře nebo školení například v oblasti bezpečnosti v dopravě či na internetu. 

Anketa

Kvitujete postup vlády Petra Fialy ve věci války na Ukrajině?

2%
96%
hlasovalo: 48205 lidí
Velké díky patří samozřejmě městu Valašské Meziříčí, které naši činnost pravidelně podporuje a kulturnímu zařízení,“ shrnul dlouholetý předseda valašskomeziříčského Klubu seniorů Jindřich Zeť.

Čtvrteční výroční schůze se zúčastnila i místostarostka Yvona Wojaczková, která přítomným popřála nejen mnoho elánu do dalších aktivit. „Jsem moc ráda, že máme v našem městě tak aktivní Klub seniorů. I díky tomu jsme v roce 2021 získali Cenu Makropulos. V rámci projektů Zdravého města Valašské Meziříčí pak pravidelně organizujeme řadu aktivit pro seniory, jejichž nedílnou součástí je i program 60 a víc neznamená nic. Letos proběhnou také Dny zdraví ve spolupráci s místní nemocnicí a dalšími organizacemi,“ nastínila místostarostka Wojaczková alespoň část aktivit pro seniory, které realizuje radnice, a dodala: „Zároveň se každoročně snažíme přestavět několik seniorských bytů v penzionu na ulici J. K. Tyla na nízkobariérové, abychom je tak přiblížili potřebám místních obyvatel.“

O pomyslnou tečku za programem schůze se pak postarala cimbálová muzika Polajka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Varnsdorf: Poplatky za odpad a psa nyní vyřídíte z pohodlí domova. Město spouští portál občana

20:27 Varnsdorf: Poplatky za odpad a psa nyní vyřídíte z pohodlí domova. Město spouští portál občana

Neřešte úřední hodiny a neztrácejte čas u přepážky. Mějte místní poplatky jednoduše pod kontrolou a …