Valašské Meziříčí zažije Týden zdraví

31.10.2014 10:38

Meziříčská radnice pořádá od pondělí 3. do pátku 7. listopadu Týden zdraví, který nabídne celou řadu akcí zaměřujících se na životní styl. Jeho součástí bude cyklus přednášek, zdravotních vyšetření či spousta pohybu.

Valašské Meziříčí zažije Týden zdraví
Foto: Redakce
Popisek: Náměstí ve Valašském Meziříčí

Program bude jako v předešlých letech o vzdělávání a pohybu. „Týden zdraví nabídne v pondělí a úterý měření ukazatelů zdraví. Zdravotníci změří zájemcům například hmotnost, tlak nebo cholesterol a cukr v krvi, v úterý si navíc budou moci otestovat plicní funkce. Na místě budou připraveni i odborníci na zdravý životní styl,“ přiblížila program Alena Střítezská z odboru regionálního rozvoje a územního plánování meziříčské radnice. Kuřáci si budou moci nechat změřit obsah oxidu uhelnatého ve vydechovaném vzduchu kuřáků. Výsledky vyhodnotí lékař.

Od úterý do čtvrtku se v Integrované střední škole COP na ulici Palackého uskuteční pro žáky devátých tříd série přednášek o etiketě. Lektoři zde žákům názorně předvedou nácvik hlavních zásad společenského chování.

Středa bude patřit dětem prvního stupně základních škol. „V SVČ Domeček proběhnou Hry našich babiček a dědečků, během nichž se děti naučí „zapomenuté“ pohybové hry jako skákání panáka, triky se švihadlem a prádelní gumou nebo si vyzkoušejí zahrát drápky. Čtvrtek bude věnován středoškolákům a prevenci nemoci AIDS. V pátek si na své přijdou senioři, pro něž budou v prostorách SVČ Domeček připraveny taneční lekce,“ láká na bohatý program Alena Střítezská.

Akce proběhne pod záštitou projektu Zdravé město Valašské Meziříčí a místní Agenda 21.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: valasskemezirici.cz

Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Obnova veřejného osvětlení přinese výraznou úsporu

20:27 Litoměřice: Obnova veřejného osvětlení přinese výraznou úsporu

Úsporu elektrické energie až o 90 % přinese městu Litoměřice projekt „Obnova soustavy veřejného osvě…